US Masters

Amerikaner vant US Masters

Den 27 år gamle amerikaneren Patrick Reed vant US Masters søndag. Han avsluttet årets første majorturnering i golf med 15 slag under par. 

SEIER: Søndag ble første gang Patrick Reed vinner en majorturnering. Foto: AP Photo/David J. Phillip
SEIER: Søndag ble første gang Patrick Reed vinner en majorturnering. Foto: AP Photo/David J. Phillip Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Det er første gang Reed vinner en majorturnering, men det var ingen enkel seier. Reeds landsmenn Rickie Fowler og Jordan Spieth, brukte sammenlagt kun ett og to slag mer enn vinneren.

- I dag var nok den tøffeste mentale utfordringen golf kan by på. Jeg visste det kom til å bli et rotterace. Å måtte klare å gå under par siste runden for å vinne min første majorturnering var vilt. Det var veldig tilfredsstillende, sier Reed.

I tillegg til å ta med seg den ikoniske grønne jakken som følger med førsteplassen hjem, tar han også med seg 1,98 millioner dollar.

Spieth hakk i hæl

Etter 11. hull søndag var Spieth i ferd med å ta igjen Reed, med den ene birdien etter den andre. Etter 17. hull var Spieth ni slag under par, men en bogey på 18. hull ødela for hans ellers fabelaktige runde. Med 64 slag var Spieth et slag fra å slå banerekorden på 63 på Augusta National Golf Club.

Men Reed bevarte fatningen, og etter to birdies på 12. og 14. hull var han tilbake i ledelsen, som han fastholdt ved å gå de siste fire hullene på par.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer