Amerikanerne servet Brasil i senk

Forsvarte sandvolley-hegemoniet.

HOPPENDE GLADE GULLJENTER: Jen Kessy (t.v.) og April Ross fra USA jubler etter at de slo Juliana Felisberta Silva og Larissa Franca fra Brasil i finalen i VM i sandvolleyball i Stavanger lørdag kveld.
Foto: Alf Ove Hansen/ SCANPIX
HOPPENDE GLADE GULLJENTER: Jen Kessy (t.v.) og April Ross fra USA jubler etter at de slo Juliana Felisberta Silva og Larissa Franca fra Brasil i finalen i VM i sandvolleyball i Stavanger lørdag kveld. Foto: Alf Ove Hansen/ SCANPIXVis mer

|||Det amerikanske paret April Ross og Jennifer Kessy forsvarte USAs hegemoni med VM-gull i sandvolleyball.

Ross sendte av gårde noen server som brasilianerne Larissa og Juliana kommer til å ha mareritt om i lange tider, og avgjorde kampen i det toppseedede parets favør. Det er fjerde gang på rad USA tar VM-tittelen for kvinner. Kerri Walsh og Misty May vant de tre foregående årene.

Larissa og Juliana måtte nok en gang ta til takke med sølv, som i Berlin i 2005,

Det ble en jevn og dramatisk finale, og det første settet ble avgjort først på 30-28 i amerikansk favør. Brasilianerne hadde føringen lenge, men da Ross fikk satt serven sin endret kampen karakter.

Først ordnet hun 27-26 med et serveess som traff linja i 83 km/t. Deretter fikk hun anledning til å avgjøre settet med en drepende serve helt nede i hjørnet til 30-28.

Lagene fulgte hverandre svært tett i det andre settet. Da Juliana sendte Brasil i 15-13-ledelse med en teknisk lekkerbisken, så det ut til at Brasil hadde overtaket. Men amerikanerne svarte direkte. Kessy spilte strålende i angrep og snudde til 17-16. USA misbrukte tre matchballer før Ross blokket inn 23-21 på den fjerde. Dermed var VM-gullet sikret på USAs nasjonaldag.

Brasil-bronse
Brasil hadde tre lag i semifinalen og fikk dermed også bronse. I en ren brasiliansk duell om tredjeplassen trakk Talita og Antonelli det lengste strået. Veteranene Ana Paula og Shelda var sjanseløse mot de unge jentene på 25 og 26 år.

- Vi kan ikke vente med å komme tilbake. Norge er fantastisk. Det er tredje gang vi er på pallen her, sa Talita etter kampen.

I klassen for menn er de tre høyest seedede parene klare for søndagens semifinaler. Både toppseedede Harley/Alison fra Brasil og annenseedede Todd Rogers/Philip Dalhausser fra USA møter tysk motstand i semifinalen.

(NTB)