Amerikanerne servet Brasil i senk

Forsvarte sandvolley-hegemoniet.

HOPPENDE GLADE GULLJENTER: Jen Kessy (t.v.) og April Ross fra USA jubler etter at de slo Juliana Felisberta Silva og Larissa Franca fra Brasil i finalen i VM i sandvolleyball i Stavanger lørdag kveld.
Foto: Alf Ove Hansen/ SCANPIX
HOPPENDE GLADE GULLJENTER: Jen Kessy (t.v.) og April Ross fra USA jubler etter at de slo Juliana Felisberta Silva og Larissa Franca fra Brasil i finalen i VM i sandvolleyball i Stavanger lørdag kveld. Foto: Alf Ove Hansen/ SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||Det amerikanske paret April Ross og Jennifer Kessy forsvarte USAs hegemoni med VM-gull i sandvolleyball.

Ross sendte av gårde noen server som brasilianerne Larissa og Juliana kommer til å ha mareritt om i lange tider, og avgjorde kampen i det toppseedede parets favør. Det er fjerde gang på rad USA tar VM-tittelen for kvinner. Kerri Walsh og Misty May vant de tre foregående årene.

Larissa og Juliana måtte nok en gang ta til takke med sølv, som i Berlin i 2005,

Det ble en jevn og dramatisk finale, og det første settet ble avgjort først på 30-28 i amerikansk favør. Brasilianerne hadde føringen lenge, men da Ross fikk satt serven sin endret kampen karakter.Først ordnet hun 27-26 med et serveess som traff linja i 83 km/t. Deretter fikk hun anledning til å avgjøre settet med en drepende serve helt nede i hjørnet til 30-28.

Lagene fulgte hverandre svært tett i det andre settet. Da Juliana sendte Brasil i 15-13-ledelse med en teknisk lekkerbisken, så det ut til at Brasil hadde overtaket. Men amerikanerne svarte direkte. Kessy spilte strålende i angrep og snudde til 17-16. USA misbrukte tre matchballer før Ross blokket inn 23-21 på den fjerde. Dermed var VM-gullet sikret på USAs nasjonaldag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer