LA KORTENE PÅ BORDET: Abby Wambach ble arrestert etter å ha kjørt i ruspåvirket tilstand i helga. Nå har hun også innrømmet narkotikabruk. Her etter sin siste kamp for det amerikanske landslaget i desember 2015. Foto: AP Photo/Gerald Herbert)
LA KORTENE PÅ BORDET: Abby Wambach ble arrestert etter å ha kjørt i ruspåvirket tilstand i helga. Nå har hun også innrømmet narkotikabruk. Her etter sin siste kamp for det amerikanske landslaget i desember 2015. Foto: AP Photo/Gerald Herbert)Vis mer

Amerikansk idrettsstjerne innrømmet narkotikabruk

Verdens mestscorende landslagsspiller, Abby Wambach, har innrømmet narkotikabruk tidligere i karrieren.

(Dagbladet): I helga ble den tidligere fotballstjerna, Abby Wambach (35), arrestert etter å ha kjørt med promille på vei hjem fra en middag. Søndag beklaget hun til fansen. Nå innrømmer hun narkotikabruk.

Wambach vant VM-gull med USA i fjor sommer, men har siden lagt opp. Hun ble arrestert av politiet på lørdag, etter å ha kjørt på rødt lys i Portland. Etter en promilletest ble hun siktet for å ha kjørt i alkoholpåvirket tilstand.

I avhør med politiet valgte Wambach å legge alle kortene på bordet. Hun svarte også bekreftende på å ha brukt narkotika, viser rettsdokumenter. Hun fortalte politiet at hun røyket marihuana da hun var 24 til 25 år gammel, og at hun som 25-åring en gang prøvde kokain, ifølge The Oregonian

Amerikaneren debuterte for USAs kvinnelandslag i 2001, og var en del av landslaget i 2006 - samme år som hun innrømmer å ha brukt narkotika. 

Tidenes mestscorende Avsløringene kommer som et sjokk på mange amerikanere. Etter 255 kamper for det amerikanske landslaget, bestemte Wambach seg for å legge fotballskoa på hylla i desember 2015. I løpet av sin landslagskarriere scoret hun 184 mål, flere enn noen annen landslagsspiller i historien, uansett kjønn.

Wambach har også flere medaljer, den siste kom da de amerikanske jentene tok gull under VM i Canada ifjor. I tillegg har hun OL-gull fra 2004 og 2012.

Amerikaneren har også blitt kåret til årets beste spiller av FIFA i 2012, mens hun i 2011 ble kåret av Associated Press til «årets kvinnelige utøver».

Seks ganger har Wambach blitt kåret til «årets fotballspiller» i USA; 2003, 2004, 2007, 2010, 2011 og 2013.

BEKLAGER TIL FANSEN: Abby Wambach angrer på det dårlige valget etter å ha kjørt hjem fra en venn, påvirket av alkohol. Foto: AFP PHOTO / Multnomah County Sheriff's Office
BEKLAGER TIL FANSEN: Abby Wambach angrer på det dårlige valget etter å ha kjørt hjem fra en venn, påvirket av alkohol. Foto: AFP PHOTO / Multnomah County Sheriff's Office Vis mer

Bare ett døgn etter arrestasjonen la Wambach ut en beklagelse på sin Facebook-side.

- De som kjenner meg vet at jeg alltid har krevd mye av meg selv, og nå har jeg sviktet både meg selv og andre. Jeg tar fullt ansvar for det jeg har gjort og vil gjøre alt jeg kan for å sørge for at min fryktelige tabbe aldri gjentas, skrev hun.

Hun møtte ikke selv i retten tirsdag, men hennes forsvarer erklærte henne ikke skyldig. Senere forklarte Wambach også det med en Twitter-melding, skriver NTB

- Advokaten fulgte bare standard prosedyre. Jeg innrømmer det jeg har gjort. Intet er endret, bedyret hun.

Sponsor trekker seg Tirsdag ble det kjent at BMW-eide Mini, som sponser Wambach, trekker all reklame der hun er brukt. I en uttalelse sier selskapet at de vil vurdere hvorvidt de fortsatt kan sponse toppscoreren. 

- Vi er åpenbart bekymret over den påståtte promillekjøringen. Slik oppførsel stemmer ikke med verdiene vi ønsker å fremme. Sikkerheten til alle som er ute på veiene er en prioritet her hos Mini. Derfor vil vi re-evaluere hennes tilknytning til Mini-merkevaren, skriver selskapet i en pressemelding, ifølge Washington Post

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Lik Dagbladet Sport på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.