Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Amerikansk juling og tre mål på ti minutter

Norge tapte mot USA i Algarve Cup.

Norge tapte 0-4 for USA i ettermiddag, og må finne seg i å spille bronsekamp mot verdensmester Tyskland i Algarve Cup onsdag.

USA avgjorde kampen med tre mål på ti minutter tidlig i 2. omgang.

Bjarne Berntsens jenter spilte en flott 1. omgang mot erkerivalen USA. De norske jentene hang godt med å banespillet, og var fullt på høyde i duellene.

Ti minutter etter sidebytte skjedde det fatale. Keeper Ingrid Hjelmseth hadde tilsynelatende full kontroll på ballen da hun skulle spille ut. Hun så imidlertid ikke Natasha Kay som dukket opp og snappet ballen fra henne. Hun fikk det enkelt med sette ballen i det åpne målet.

Scoringen så ut til å prege de norske jentene resten av kampen. For Abby Wambach og Heather OReilly økte til 3-0 i løpet av de neste ti minuttene. 0-4 kom i siste spilleminutt ved Amy Rodriguez.

- Det er slikt som skjer. Ingrid var direkte uheldig. Vi må fortest mulig legge dette bak oss trekke fram det positive fra denne kampen. Det var den gode førsteomgangen, sier Bjarne Berntsen til NTB.

Han syntes det er greit å få møtt Tyskland i bronsekamp onsdag.

- Vi tapte både mot USA og Tyskland i VM og spillerne er veldig motiverte for revansje.

KNUSTE NORGE: Abby Wambach kan koste på seg et lite smil etter å ha scoret amerikanernes andre mål. Foto: AP
KNUSTE NORGE: Abby Wambach kan koste på seg et lite smil etter å ha scoret amerikanernes andre mål. Foto: AP Vis mer

- Av enkeltspillerne vil jeg trekke fram Runa Vikestad og Ane S. Horpestad i midtforsvaret. Dessuten leverte midtbanen med Marie Knutsen, Ingvild Stensland, Lene Storløkken god innsats, sa landslagssjefen.

(NTB)

LÆREPENGE: Heather O\'Reilly header inn kampens tredje mål.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media