Amerikansk medaljehåp tatt i doping

Den amerikanske skeletonutøveren Zach Lund er midlertidig utestengt etter at han avla positiv dopingprøve.

Amerikaneren testet positivt under sesongens første skeleton-konkurranse i Calgary og er av Det internasjonale bob- og akeforbundet midlertidig utestengt fram til han skal inn til høring. Datoen for denne er ennå ikke fastsatt. Lund hevder – selvfølgelig – at han ikke har gjort noe galt.

– Nå behandler de meg som en juksemaker. Men det er jeg ikke. Jeg har bevis på at jeg er uskyldig. Nå mister jeg OL-plassen og det er selvfølgelig meget tøft for meg. OL i 2006 har vært et mål for meg lenge. Jeg føler jeg har gjort alt hva jeg kan for å bli klar for OL og en medaljekandidat dette året. Og det så ut til å bli OL på meg. Så skjer dette og alt faller sammen, sier amerikaneren.

Lund har testet positivt på stoffet Finasteride som blir solgt under navnet Propecia. Presidenten i Det amerikanske bob- og akeforbundet, Jim Shea Sr. sier at Lund brukte stoffet for å unngå å miste håret.

– Zach Lund har tatt en pille om dagen siden 1999 for å unngå å bli skallet. Dette stoffet kom på dopinglisten det siste året, og det visste ikke om det. Lund har ikke vist den aktsomheten han burde, og det er også hans ansvar å følge med på hva som er på dopinglisten, sier presidenten.

Lund ledet verdenscupen i skeleton da offentliggjøringen av dopingtesten ble offentliggjort. Han endte på andreplass i verdenscupkonkurransen i Calgary. Dersom forbundet velger å utestenge Lund, vil han mest sannsynlig bli utestengt i to år. Han blir også diskvalifisert fra alle konkurranser han har deltatt i etter at han avla positiv prøve. (ANB-AP)

BRUKTE PILLER MOT HÅRTAP: Produktet havnet på dopinglista i år. Foto: Scanpix/Ap
BRUKTE PILLER MOT HÅRTAP: Produktet havnet på dopinglista i år. Foto: Scanpix/Ap Vis mer