Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Amerikansk missil på Briskeby

Men et keeperbytte ødela festen etter Corrales\' drømmescoring.

Ham-Kam - Start 2-2.

- Et rettferdig resultat.

Det er Lars Tjærnås\' kommentar etter kampen som endte med poengdeling. Ham-Kams sportssjef syns 2-2 var et greit resultat, men er selvfølgelig ikke fornøyd med bare ett poeng hjemme.

- Vi blir en middelhavsfarer hvis vi fortsetter sånn, det er klart vi aldri er helt tilfredse når vi ikke tar tre poeng på Briskeby.

- Det jeg er mest fornøyd med i dag, er at vi løfter oss spillemessig etter Start sine scoringer, forteller Tjærnås til Dagbladet.no.

Etter en jevn, men kjedelig åpning på kampen, kunne fjorårskometen Kristofer Hæstad juble for sitt første Tippeliga-mål av året etter 12 minutter. Det ble stille på Briskeby da Steinar Pedersens innlegg traff perfekt på pannebrasken til Starts midtbanemotor.

Hæstad kom løpende inn i feltet, og var fullstendig umarkert da han satte inn kampens første scoring med hodet fra to meters hold.

Start virket piggest og mest sultne etter scoringen, og vant ballen på hjemmelagets halvdel ved flere anledninger. Likevel skulle det bli Ham-Kam som tok neste stikk.

SYNDEBUKK: Da Svein Inge Haagenrud kom inn for Ivar Rønningen, ledet Ham-Kam 2-1. Et halvt minutt senere sto det 2-2. Foto: Scanpix
SYNDEBUKK: Da Svein Inge Haagenrud kom inn for Ivar Rønningen, ledet Ham-Kam 2-1. Et halvt minutt senere sto det 2-2. Foto: Scanpix Vis mer

Hamar-laget sleit med presisjonen i åpningsfasen, men fram mot pause traff Frode Grodås\' gutter virkelig med dødballene.

Først var det Markus Ringberg som kopierte Hæstad og styrte ballen i nett-taket med hodet etter en corner. I likhet med Starts målscorer, kom svenskespissen susende inn i feltet og headet sikkert i mål fra kort hold.


Markeringssvikt, svensk stå-på-vilje og 1-1 etter 35 minutter.

Superscoring i sola

Minuttet før pause viste amerikanske Ramiro Corrales fram skuddfoten. Ringberg ble dyttet da han var i ferd med å løpe gjennom, og i tillegg til et gult kort for Start ble Hamars håpefulle belønnet med et frispark fra drøyt 20 meter. Corrales\' venstrefot traff perfekt på ballen, og Rune Nilssen kunne bare stå måpende og se på at prosjektilet gikk inn i nærmeste kryss.

Dupp og skru i skjønn forening, og målscorer Corrales strålte om kapp med sola etter drømmetreffet.

Dermed ble det full jubel og ledelse til pause for hjemmelaget. Spillemessig var første omgang jevn, med få store sjanser og tette dueller på midtbanen. I pausen forsvant sola på Briskeby - uten at spenningen dro samme vei.

Spillemessig var ikke kampen allverden, men det var et åpent oppgjør hele veien.

Samme visa om igjen

Start begynte igjen omgangen best. Tom Nordlie må ha holdt en tordentale til sine disipler i garderoben, og kvarteret ut i omgangen skulle sørlendingene få lønn for strevet. Dessverre for hjemmelaget var utbetalingen et resultat av en litt gavmild reservekeeper.

Etter 59 minutter signaliserte nemlig Ivar Rønningen at han måtte ut med en strekk i låret, og Frode Grodås ba Svein Inge Haagenrud om å gjøre seg klar.

Det spørs om målvaktskjempen fra Hornindal heller burde tatt på seg hanskene selv.

Start slo et frispark høyt inn i feltet, og i sin første involvering ruste Haagenrud hjelpeløst ut fra målet. Ballen traff hodet til Marius Johnsen - og Start-backen kunne enkelt stusse over keeper og i det tomme buret.

- Det er selvfølgelig surt at en keepertabbe fører til at de utlikner. Men sånn er fotballen, sier Lars Tjærnås til Dagbladet.no.

- Så lenge folk prøver å gjøre sitt beste, er det lov å gjøre feil i Ham-Kam.

Etter målet slapp Start seg litt ned, og til tross for offensive bytter av Tom Nordlie var det Ham-Kam som tok over. Som i første omgang. Uten å skape store målsjanser, presset hjemmelaget Start bakover på banen.

Var det hands?

Kanskje ble Ham-Kam også snytt for en straffe da Pasoja skjøt ballen i retning av armen til målscorer Johnsen. Dommer Per Ivar Stabergs reaksjon var ikke til å ta feil av, han klappet seg på magen og ristet på hodet.

Reprisene ga ikke noe klart svar på om det var hands eller ikke, og Staberg sto godt plassert.

Rett før slutt holdt reserven i Ham-Kams mål på å gi Hamar-publikumet hjertetrøbbel da han slapp Todi Jonsson forbi seg.

Færøyingens skudd smalt i stolpen fra veldig spiss vinkel, og kampen ebbet ut med 2-2.

Dermed seiler Ham-Kam videre midt på tabellen, mens Start ikke klarte å komme seg ut av bunnstriden. Fjorårets serietoer ligger like over streken med bare 6 poeng - ett mer enn de regjerende seriemestrene.

Vi fulgte kampen direkte!

REDDET POENG: Fjorårets måljeger Marius Johnsen stusset inn utlikningen for Start. Det ga et kjærkomment bortepoeng for et lag som for tiden kjemper i bunnstriden.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling