Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Amerikansk nedtur sender Danmark videre

Danmark er sikker på å fortsette i elitegruppen blant verdens 16 beste ishockeynasjoner etter USAs tap for Sveits søndag.

Danskene vant sensasjonelt mot USA lørdag, og søndag vant Sveits 1-0 over de amerikanske håpene. Mens USA fortvilte, var det feststemning blant de sveitsiske og ikke minst de danske tilhengerne i hallen i Tammerfors.

USA må nå innstille seg på tre kamper for å sikre seg fortsatt eksistens blant verdens 16 beste. Sist USA var ute av det gode selskap, var i 1983, da den mektige hockeynasjonen hadde én sesong blant de nest beste.

Det danske ishockeyforbundets formann, Peter Berg, må nå finne fram sjekkheftet og utbetale bonus til spillerne. Selv om ingen i forbundet riktig trodde det ville skje, vil de nå betale rundt 15.000 kroner til hver spiller fordi Danmark allerede på VMs andre dag unngikk nedrykk fra A-gruppen.

- De pengene betaler vi med stor glede. Dette er vårt første A-VM, og så er vi allerede sikret. Det er helt vilt, sa Peter Berg.

- Jeg tror noen må klype meg i armen. Det var det noen som gjorde allerede i dag tidlig, og nå må de visst gjøre det igjen, sa Berg etter å ha sett USA tape mot Sveits.

- Dette betyr utrolig mye for dansk ishockey. Nå kan vi arbeide langsiktig, sa Berg.

Neste års elite-VM spilles i Tsjekkia - dessverre uten Norge.

(NTB)

SENSASJON: Danmarks Mike Grey (h)og Russlands Vasilij Turkovskij i kveldens oppgjør i Tampere.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media