Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Amerikansk nettgigant om triksedronninga Åse (90): - Pass opp, Messi!

Oldemora har blitt kjendis i sosiale medier.

(Dagbladet): Åse Marie Nordhagen (90) ble Norgeskjent da det ble lagt ut en video av hennes imponerende trikseferdigheter i lokalavisa Ryfylke. Videoen har siden gått som en farsott på sosiale medier, og både nasjonale og internasjonale aviser har omtalt den spreke pensjonisten.

Klippet av Nordhagen er så langt sett av over 107 000 på Vimeo, og på YouTube står videoen med 60 000 avspillinger. I

Nå har også gigantiske ESPN FC plukket opp triksedronninga i aksjon, og innlegget lagt ut på Twitter har foreløpig over 330 likermarkeringer, og 142 nye retweets. 

- Gode.. Jeg kan ikke begripe at det har blitt så voldsomt. Det er nå så rart. Men det er jo veldig moro, da, sier Nordhagen til Dagbladet når hun blir fortalt om den voldsomme interessen.

90-åringen er bosatt i Sauda, men har vokst opp på Grünerløkka i Oslo. Det var her forkjærligheten for fotballtriksingen starta.

- Jeg skal fortelle deg det, vi dreiv på ute i gatene. Vi hadde jo ikke TV og sånne ting. Det var da jeg klarte rekorden på 1003, sier hun om barndomsåra.

Flere trikseøkter per dag Etter medieblesten har telefonen knapt stått stille, og Nordhagen forteller at hun har hatt litt problemer med å skille de ulike avisene fra hverandre. 

- Jeg må skrive ned hvem som ringer til meg, så jeg kan fortelle det til familien. Men jeg syns jo det er litt gøy også, da, humrer Nordhagen, som både er mor, bestemor og oldemor. 

Til tross for at fysikken ikke er det den én gang var, har friskusen ingen planer om å legge triksekarrieren på hylla med det første. Når Dagbladet ringer tirsdag formiddag har hun allerede hatt flere økter med ballen mellom beina. 

- Jeg syns det er så grådig moro, spesielt hvis jeg greier flere og flere. Du vet det, når man blir 90 år så blir man som et barn igjen. Jeg kan nesten ikke gå forbi ballen uten å ta den opp for å trikse litt, sier hun.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling