Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Amerikansk OL-vinner i bob funnet død

- Hele den olympiske familien er sjokkert og trist.

FUNNET DØD: Steven Holcomb. Foto: REUTERS/Arnd Wiegmann/File Photo/NTB Scanpix
FUNNET DØD: Steven Holcomb. Foto: REUTERS/Arnd Wiegmann/File Photo/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den amerikanske OL-mesteren i bob, Steven Holcomb, ble lørdag funnet død på sitt rom i det olympiske treningskomplekset i Lake Placid. Han ble 37 år.

Den amerikanske OL-komiteen bekrefter dødsfallet overfor internasjonale nyhetsbyråer. Noen dødsårsak er foreløpig ikke oppgitt.

- Hele den olympiske familien er sjokkert og trist av det svært tragiske tapet av Steven Holcomb, sier den amerikanske OL-komiteens leder Scott Blackmun i en uttalelse.

- Steve var en fantastisk idrettsutøver og en enda bedre person. Han målrettethet og prestasjoner var en inspirasjon for oss alle, tilføyer han.

Holcomb representerte USA i tre vinterleker. I Vancouver i 2010 ledet han den amerikanske firemannsboben, som fikk kallenavnet «det nattlige toget», til gull. Triumfen var USAs første i øvelsen siden 1948.

I Sotsji i 2014 tok Holcomb bronse i både tomanns- og firemannsbob.

Amerikaneren led av øyesykdommen keratoconus, som påvirket synet hans i deler av karrieren.

I sin egen selvbiografi fortalte Holcomb åpent om kampen mot depresjon, og innrømmet at han i 2007 forsøkte å begå selvmord. På det tidspunktet var karrieren truet som følge av problemene med synet.

(©NTB)