SKAMFULL:  LaShawn Merritt framstår som en angrende synder etter å ha blitt tatt i doping. Foto: AP Photo/Eugene Hoshiko
SKAMFULL: LaShawn Merritt framstår som en angrende synder etter å ha blitt tatt i doping. Foto: AP Photo/Eugene HoshikoVis mer

Amerikansk OL-vinner tatt i doping

- Jeg håper alle kan tilgi meg.

|||

Den amerikanske 400-meterløperen LaShawn Merritt har testet positivt på et forbudt stoff. Ifølge rapportene skal stoffet ha en penisforlengende effekt.

- Han har akseptert å bli suspendert etter en positiv test, sier utøverens advokat, Howard Jacobs.

Jacobs sier at Meritt har testet positivt på et stoff kjøpt over disk som kan forsterke det mannlige kjønnshormon.

Den positive prøven inneholdt stoffene DHEA og pregnenolone.

Merritt testet positivt i tre prøver på rad i oktober 2009, i desember 2009 og i januar 2010.

Merritt fikk beskjed om de positive testene i mars.

- Det er hardt å akseptere at jeg testet positivt på et stoff som jeg brukte kun av personlige årsaker. Jeg håper alle kan tilgi meg for å ha gjort en slik egoistisk og idiotisk feil. Ingen straff vil kunne ta bort skammen jeg føler inni meg. Jeg ønsker å advare andre mot stoff kjøpt over disk. Hvis dette kan skje med meg, kan det skje med alle, sier Merritt i en pressemelding.

23-åringen tok gull både på 400 meter og 4 x 400 meter under OL i Beijing for to år siden. I VM i 2007 tok han gull på 4 x 400 meter og sølv på 400 meter. I VM i fjor ble det gull igjen på 400 meter og 4 x 400 meter.

Hans personlige rekord på 200 meter er 19,98. Hans personlige rekord på 400 meter er 43,75, en tid han satte da han tok gullet på 400-meteren i Beijing-OL.

(NTB)