SKAL HA BETALT SEG FRI: James Feigen, her under en treningsøkt i Rio, skal ha betalt 90 000 kroner til veldedighet for å slippe straffeforfølgelse. Foto: AP Photo/Matt Slocum, File
SKAL HA BETALT SEG FRI: James Feigen, her under en treningsøkt i Rio, skal ha betalt 90 000 kroner til veldedighet for å slippe straffeforfølgelse. Foto: AP Photo/Matt Slocum, FileVis mer

Amerikansk svømmer betalte seg fri etter den oppdiktede ranshistorien

Skal ha betalt rundt 90 000 kroner.

Én av de fire amerikanske svømmerne som sto bak ranshistorien under Rio-lekene, James Feigen, har betalt rundt 90 000 kroner til veldedighet for å slippe straffeforfølgelse.

Det bekrefter både Feigens advokat og dommer Breno Melaragno tidlig fredag.

Det er foreløpig ikke kjent hvem som mottar pengene. Ifølge brasiliansk lov kan en donasjon gjøres for å unngå straffeforfølgelse for mindre overtredelser. Verken advokaten eller dommeren sa hva siktelsen mot Feigen var, men pengegaven betyr at svømmeren kan dra hjem til USA.

Gunnar Bentz, Jack Conger og Ryan Lochte har alle returnert til USA. Bentz og Conger dro torsdag kveld etter å ha blitt avhørt av politiet.

Svømmerne hevdet at de ble ranet i OL-byen, men politiet trodde ikke på historien og det har senere vist seg at de fire drev hærverk og ble konfrontert av væpnede sikkerhetsvakter. (©NTB)