UTESTENGT: Ryan Lochte får ikke konkurrere det neste året etter at han fikk intravenøs behandling. Her fra OL i Rio 2016. Foto: REUTERS/David Gray/NTB scanpix
UTESTENGT: Ryan Lochte får ikke konkurrere det neste året etter at han fikk intravenøs behandling. Her fra OL i Rio 2016. Foto: REUTERS/David Gray/NTB scanpixVis mer

Ryan Lochte utestengt for intravenøs behandling

Amerikansk svømmestjerne utestengt etter eget sosiale medier-bilde

Ryan Lochte er i trøbbel igjen. USA-svømmeren er utelukket fra all konkurranse fram til juli 2019 for brudd på antidopingreglementet.

Straffen kommer etter at Lochte i mai la ut et bilde av seg selv i sosiale medier. Der kunne man se svømmestjernen få intravenøs behandling. Det fikk USAs antidopingbyrå (USADA) til å etterforske saken nærmere.

Lochte tok ingen forbudte stoffer, men mengden intravenøst var over tillatt nivå. I de fleste tilfeller er det også brudd på antidopingreglene å få intravenøst så lenge utøveren ikke er lagt inn på sykehus eller har fått godkjennelse fra USADA.

Utestengelsen er på 14 måneder. Den gjelder fra 24. mai, som var datoen Lochte la ut det famøse bildet i sosiale medier. Bildet er fjernet fra 33-åringens Twitter- og Instagram-konto. Han har akseptert straffen fra USADA.

Det er ikke første gang at Lochte, som står med seks OL-gull, har skapt kontroverser. Under Rio-OL i 2016 diktet han opp en falsk forklaring til brasiliansk politi da han hevdet at han og tre lagkamerater ble ranet med pistol utenfor en bensinstasjon.

Videoopptak viste senere at de fire drev med hærverk, og at det var en sikkerhetsvakt som hadde brukt pistol mot svømmerne. Lochte ble utestengt i ti måneder for å forklare seg falskt.