Sportskvinner med #metoo

Amerikansk turner hevder hun skal ha fått betalt for å tie om overgrep

McKayla Maroney (22) sier hun skal ha fått nesten én million kroner for å tie om overgrepene fra lege Larry Nasar.

ÅPEN OM OVERGREP: McKayla Maroney er en av flere unge kvinner legen Larry Nassar skal ha forgrepet seg på. Foto: Ronald Martinez/Getty Images/AFP
ÅPEN OM OVERGREP: McKayla Maroney er en av flere unge kvinner legen Larry Nassar skal ha forgrepet seg på. Foto: Ronald Martinez/Getty Images/AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den amerikanske eks-turneren fikk mye oppmerksomhet i oktober da hun beskyldte den gamle landslagslegen Larry Nasar (54) for å ha misbrukt henne.

Ifølge Maroney skal Nassar ha gitt henne en sovepille da turnlandslaget reiste til Japan i 2011. Hun våknet opp på hotellrommet sitt i Tokyo, hvor Nassar angivelig skal ha forgrepet seg på henne. Da var Maroney 15 år gammel.

Nå har det kommet frem nye opplysninger i saken. I går sa Maroney, som var med på det amerikanske laget som vant OL-gull i London for fem år siden, at hun fikk betalt av USA Gymnastics for å tie om overgrepene fra Nassar. USA Gymnastics er den amerikanske turnsportens styrende råd.

Maroney la fram søksmålet i Los Angeles onsdag. Hun nanvgir også den olympiske komiteen og Michigan State University (MSU), der Nassar jobbet.

TALENT: McKayla Maroney var et stort turntalent, og vant både VM- og OL-gull som aktiv. Foto: AFP Photo
TALENT: McKayla Maroney var et stort turntalent, og vant både VM- og OL-gull som aktiv. Foto: AFP Photo Vis mer

I søksmålet skal det stå at Maroney fikk mer enn 100 000 dollar, eller 839 630 norske kroner, for å ikke fortelle om overgrepene.

- McKayla trenger hjelp og terapi. Hun kan ikke jobbe, og kommer seg ikke ut av senga si, fortalte advokat John Manly i går.

Maroney trengte pengene for å betale for behandlingen hun fikk etter overgrepene.

- Hun var desperat etter penger, og måtte komme seg videre i livet, forklarte Manly.

Manly omtaler videre hendelsen som «et umoralsk og ulovlig forsøk på å få et offer for seksuell barnemisbruk til å tie».

Maroney er en av mange tidligere turnere som har beskyldt Nassar for seksuelle overgrep. Dommen for overgrepene får han i januar. Tidligere i desember ble Nassar, landslagslege fra 1996 til 2015, dømt til 60 år i fengsel for besittelse av barnepornografi.

Han har også innrømmet overgrepene.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer