ÅPEN OM OVERGREP: McKayla Maroney er en av flere unge kvinner legen Larry Nassar skal ha forgrepet seg på. Foto: Ronald Martinez/Getty Images/AFP
ÅPEN OM OVERGREP: McKayla Maroney er en av flere unge kvinner legen Larry Nassar skal ha forgrepet seg på. Foto: Ronald Martinez/Getty Images/AFPVis mer

Sportskvinner med #metoo

Amerikansk turner hevder hun skal ha fått betalt for å tie om overgrep

McKayla Maroney (22) sier hun skal ha fått nesten én million kroner for å tie om overgrepene fra lege Larry Nasar.

(Dagbladet): Den amerikanske eks-turneren fikk mye oppmerksomhet i oktober da hun beskyldte den gamle landslagslegen Larry Nasar (54) for å ha misbrukt henne.

Ifølge Maroney skal Nassar ha gitt henne en sovepille da turnlandslaget reiste til Japan i 2011. Hun våknet opp på hotellrommet sitt i Tokyo, hvor Nassar angivelig skal ha forgrepet seg på henne. Da var Maroney 15 år gammel.

Nå har det kommet frem nye opplysninger i saken. I går sa Maroney, som var med på det amerikanske laget som vant OL-gull i London for fem år siden, at hun fikk betalt av USA Gymnastics for å tie om overgrepene fra Nassar. USA Gymnastics er den amerikanske turnsportens styrende råd.

Maroney la fram søksmålet i Los Angeles onsdag. Hun nanvgir også den olympiske komiteen og Michigan State University (MSU), der Nassar jobbet.

TALENT: McKayla Maroney var et stort turntalent, og vant både VM- og OL-gull som aktiv. Foto: AFP Photo
TALENT: McKayla Maroney var et stort turntalent, og vant både VM- og OL-gull som aktiv. Foto: AFP Photo Vis mer

I søksmålet skal det stå at Maroney fikk mer enn 100 000 dollar, eller 839 630 norske kroner, for å ikke fortelle om overgrepene.

- McKayla trenger hjelp og terapi. Hun kan ikke jobbe, og kommer seg ikke ut av senga si, fortalte advokat John Manly i går.

Maroney trengte pengene for å betale for behandlingen hun fikk etter overgrepene.

- Hun var desperat etter penger, og måtte komme seg videre i livet, forklarte Manly.

Manly omtaler videre hendelsen som «et umoralsk og ulovlig forsøk på å få et offer for seksuell barnemisbruk til å tie».

Maroney er en av mange tidligere turnere som har beskyldt Nassar for seksuelle overgrep. Dommen for overgrepene får han i januar. Tidligere i desember ble Nassar, landslagslege fra 1996 til 2015, dømt til 60 år i fengsel for besittelse av barnepornografi.

Han har også innrømmet overgrepene.