RYSTET:   William Rhoads etter den offisielle treninga i Falun i går kveld. FOTO: TORE ULRIK BRATLAND
RYSTET: William Rhoads etter den offisielle treninga i Falun i går kveld. FOTO: TORE ULRIK BRATLANDVis mer

Amerikansk VM-hopper om lagkamerat: - Jeg reagerte med skrekk

Fikk lammelser.

FALUN (Dagbladet): Den amerikanske skihopperen Nicholas Fairall (25) falt stygt i Bischofshofen under Hoppuka. Han måtte gjennom omfattende operasjoner i ryggraden, og pådro seg lammelser i beina.

Du kan se fallet på denne eksterne lenka

Spørsmålet er om han i det hele tatt kommer tilbake i hoppbakken.

- Jeg var ikke der, men fikk se videoen i etterkant. Jeg reagerte med skrekk, sier hans amerikanske lagkamerat William Rhoads til Dagbladet.

Disket 19 år gamle Rhoads trente i VM-bakken i Falun i går kveld.

- Det er stort for meg å være her, sier Rhoads, som ble disket i det første rennet i normalbakken.

Årsak: Utstyrsproblemer.

Dette blir likevel bare bagateller sammenliknet med skjebnen til Nicholas Fairall. Han går nå gjennom en tøff opptrening.

Både utøvere og sponsorer har de siste ukene samlet inn penger, slik at hopperen får råd til den behandlingen han skal ha.

- Familien er forsiktig med å gi ut informasjon. Så jeg kan ikke fortelle den nøyaktige situasjonen akkurat nå, sier Rhoads.

- Men han gjør framgang.

Redselsfullt Han fortsetter:

- Fallet var dramatisk - og det var redselsfullt for alle. Jeg trente hjemme i USA, og hørte det på nyhetene. Jeg spurte treneren, men han kunne ikke si så mye. Da jeg fikk se videoen, reagerte jeg med skrekk.

Fairall representerte USA i Sotsji-OL, der han kom på 35. plass i den store bakken. Før fallet i Bischofshofen ble han henholdsvis nummer 37 og 45  i de to foregående rennene i Hoppuka.

- Det siste vi hørte er at han tidvis har førlighet i beina. Men opptreningen kommer til å ta tid, sa Anders Jacobsen til Dagbladet etter NM i hopp 3. februar.

- Heavy Skjebnen til Fairall ryster hele hoppfamilien:

- I det daglige prøver vi å gjøre det beste ut av det. Men så fort vi blir minnet om dette, er det ganske heavy. Han får mye støtte av hoppfamilien. Alle gir dagpenger og prispenger videre, sa sportssjef Clas Brede Bråthen.

Det amerikanske laget ble også rystet av et fall under mix lagkonkurranse søndag. Nicholas Alexander ble kjørt til sykehus.

Torsdag er det storbakkerenn i Falun.

PÅ BÅRE:  Nicholas Fairall fraktes ut av bakken etter det stygge fallet i Bischofshofen. FOTO: NTB SCANPIX
PÅ BÅRE: Nicholas Fairall fraktes ut av bakken etter det stygge fallet i Bischofshofen. FOTO: NTB SCANPIX Vis mer