UTESTENGT: Michael Rodgers skulle etter planen være med på USAs stafettlag på 4 x 100 meter under friidretts-VM i Daegu. Foto: SCANPIX/AP/Tom Hevezi
UTESTENGT: Michael Rodgers skulle etter planen være med på USAs stafettlag på 4 x 100 meter under friidretts-VM i Daegu. Foto: SCANPIX/AP/Tom HeveziVis mer

Amerikansk VM-sprinter avla positiv dopingtest

Michael Rodgers er utestengt.

Den amerikanske sprinteren Michael Rodgers er midlertidig utestengt etter at en dopingtest han avla i juli viste spor av et forbudt stoff.

Rodgers er tidligere amerikansk mester på 100 meter og skulle etter planen være med på USAs stafettlag på 4 x 100 meter under friidretts-VM i Daegu. Nå kan 26-åringen glemme turen til Sør-Korea.

- Han kommer ikke til å konkurrere før saken er løst, bekreftet talsperson Annie Skinner i Det amerikanske antidopingbyrået (USADA).

Rodgers testet positivt på det stimulerende stoffet methylhexanemin i Italia i forrige måned. USADA melder at Rodgers hevder han ikke har inntatt stoffet med vilje, men at han har bestemt seg for å trekke seg fra VM av hensyn til rettferdigheten overfor konkurrenter og lagkamerater.

Rodgers erstattes av Trell Kimmons på stafetten under VM. Han løper også 100 meter for USA.

(NTB)