Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Loris Karius pådro seg hjernerystelse i Champions League-finalen

Amerikanske eksperter bekrefter at Karius pådro seg hjernerystelse før tabbene

Kan albuen fra Sergio Ramos ha forårsaket baklengsmålene?

HODESKADE: Loris Karius ga bort to mål mot Real Madrid i Champions League-finalen. Nå kan tabbene ha fått en forklaring. Foto: REUTERS/Phil Noble
HODESKADE: Loris Karius ga bort to mål mot Real Madrid i Champions League-finalen. Nå kan tabbene ha fått en forklaring. Foto: REUTERS/Phil Noble Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tyske Loris Karius hadde en svært tøff kveld på jobb da Liverpool tapte 3-1 for Real Madrid i Champions League-finalen forrige lørdag. 24-åringen ble den store syndebukken da han slapp inn to katastrofale baklengsmål.

Nå viser det seg at albuen keeperen fikk i hodet av Sergio Ramos, bare minutter før han ga bort 1-0 til Karim Benzema, kan ha hatt noe med saken å gjøre.

Klubben ville at Karius skulle undersøkes i etterkant av finalen, og sendte han til et sykehus i Boston. I en uttalelse fra sykehuset Karius gjennomgikk hodeundersøkelsene hos, heter det mandag kveld at keeperen pådro seg hjernerystelse i sammenstøtet.

- Vi har i dag mottatt en rekke henvendelser gjeldende Liverpool-keeper Loris Karius. Med hans tillatelse publiserer vi nå resultatet av undersøkelsene han gjorde hos oss 31. mai.

- Karius gjennomgikk et x-antall undersøkelser her hos oss ved Massachusetts General Hospital, og vi har konkludert med at Mr. Karius pådro seg en hjernerystelse i kampen mot Real Madrid 26. mai, heter det i pressemeldingen fra sykehuset i Boston.

Kan sammenstøtet ha kostet Liverpools sisteskanse de to tabbemålene?

Svimmelhet

Sykehuset fortsetter med at de har studert klipp fra sammenstøtet, og at symptomene Karius hadde i etterkant av kampen gjorde at det ble vekket mistanke.

De konkluderer med at Karius umiddelbart etter sammenstøtet kan ha slitt med både syn og svimmelhet.

- Ved tidspunktet for vår undersøkelse kom det tydelig fram at sammenstøtet førte til at det ble en visuell romlig dysfunksjon.

Symptomene skal ha oppstått like etter sammenstøtet med Ramos, altså bare minutter før Karius kastet ballen i beina på Karim Benzema.

Det ser nå ut som at tabbene delvis kan forklares med hjernerystelsen.

Sykehuset legger også til at Karius har vist gryende form etter hendelsen, og at det er forventet at han skal komme tilbake i fin form, heter det i uttalelsen signert Dr. Ross Zafonte.

INGEN POPULÆR MANN: Sergio Ramos legger nok ikke ferien til Merseyside med det første. Nå får Liverpool-fans mer vann på mølla i kjølevannet av Champions League-finalen. Foto: NTB/Scanpix
INGEN POPULÆR MANN: Sergio Ramos legger nok ikke ferien til Merseyside med det første. Nå får Liverpool-fans mer vann på mølla i kjølevannet av Champions League-finalen. Foto: NTB/Scanpix Vis mer

Unngår straff

At det var nettopp Real Madrid-kaptein Sergio Ramos som plantet albuen i hodet på Liverpool-keeperen, gjør han nok ikke mer populær i Liverpool-leiren.

Det var som kjent Ramos som var i duellen som gjorde at Liverpools store stjerne Mohamed Salah måtte forlate banen etter halvtimen spilt.

UEFA skrev i en pressemelding i forrige uke at Real Madrid-kapteinen slipper straff for albuen. Saken får ikke etterspill, og det blir ikke etterforsket om dommeren gjorde en feilvurdering eller ei.

Det skal visstnok heller ikke ha kommet inn noen protester i etterkant av kampen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!