Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Amerikanske medier hyller «Mr. Ski»: - En sann inspirasjon

Døde søndag.

DØD: Norske Stein Eriksen blir hyllet av medier i hjemstaten Utah som grunnleggeren av moderne skikjøring og for sin særpregede eleganse i bakken. Foto: Dagbladet
DØD: Norske Stein Eriksen blir hyllet av medier i hjemstaten Utah som grunnleggeren av moderne skikjøring og for sin særpregede eleganse i bakken. Foto: Dagbladet Vis mer

Norske Stein Eriksen blir hyllet av medier i hjemstaten Utah som grunnleggeren av moderne skikjøring og for sin særpregede eleganse i bakken.

Eriksen døde søndag, 88 år gammel. Han etterlater seg en over 60 år lang karriere som idrettsutøver, skiinstruktør og alpintkjendis i USA. I hjembyen Park City bidro han til å utvikle feriestedet Deer Valley Resort, som senere oppkalte en del av luksushotellet etter ham; Stein Eriksen Lodge.

- Han har gjort så mye for skikjøring i Utah at jeg ikke tror det er mulig å sette en verdi på det, sier Clark Parkinson, som var skiinstruktør i Park City da Eriksen flyttet dit i 1954, til Salt Lake Tribune.

Freestylens far Eriksen blir «regnet som grunnleggeren av moderne skikjøring» og utviklet en framlengs salto som blir ansett være å være «forløperen til luftakrobatikken til dagens freestyle-kjørere», skriver avisen.

ABC 4 Sports framhever også Eriksen som «den elegante skikjøringens patriark» og omtaler ham som «et av de mest anerkjente navnene i skiverdenen». «Stein Eriksen er blitt synonymt med stilfull skikjøring og eleganse i mer enn 60 år», skriver nettstedet.

I et intervju i 2009 ga Eriksen selv USAs forkjærlighet for vinnere æren for at han kunne leve slik han gjorde.

En sann inspirasjon Nordmannen var «den første alpinisten til å vinne tre gull i ett verdensmesterskap», påpeker KSL.com. Han «definerte sporten og ble en av de mest innflytelsesrike utøverne og forretningsmennene i vinteridrett i Utah», ifølge nettstedet.

- Hans innflytelse på skiindustrien og dette feriestedet var uendelig og arven etter ham kommer alltid til å være et grunnleggende aspekt ved Deer Valley. Han var en sann inspirasjon og vi er beæret over å ha ham som en del av Deer Valley-familien, sier Deer valley-sjef Bob Wheaton til ABC 4 Sports.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media