INNRØMTE DOPING: Ole Kristian Silseth innrømte overfor Dagbladet i dag at han prøvde doping i 1984. Her er Silseth sammen med Gunn Rita Dahle fra da han var landslagstrener for terrengsyklistene. Foto: Scanpix Sverige
INNRØMTE DOPING: Ole Kristian Silseth innrømte overfor Dagbladet i dag at han prøvde doping i 1984. Her er Silseth sammen med Gunn Rita Dahle fra da han var landslagstrener for terrengsyklistene. Foto: Scanpix SverigeVis mer

- Amfetamin? Aldri. Hvor har han dette fra?

Slik svarer svensken på Silseths dopinginnrømmelse.

(Dagbladet): Den kjente svenske syklisten som ifølge toppsyklist Ole Kristian Silseth skal ha gitt han amfetamin i et gateritt i Sverige, nekter for at det har skjedd.

- Jeg har aldri vært i nærheten av det der. Amfetamin? Aldri, sier den svenske syklisten.

- Hvor har han fått dette fra?, spør svensken.

Innrømmet doping Ole Kristian Silseth innrømmet onsdag kveld overfor Dagbladet at han prøvde doping i et svensk gateritt i Falun etter Postgirot Open i 1984. Rittet var rett etter Silseths deltakelse i Giro d'Italia samme år.
 
- Han ga meg en boks med noen tabletter. Jeg trodde han hadde gitt meg noen koffeintabletter, men det var Centramin (amfetamin, journ. anm). Jeg tok den og suste forbi de andre, sier Silseth som vant rittet.

Silseth forsto ikke hvordan noen plutselig syklet fra feltet i enkelte ritt. Etter at de hadde snakket høyt om det skal en ifølge Silseth den kjente svenske syklist kommet bort til han og sagt:

- Vil du sykle fort skal du prøvde denne her.

Hundre prosent sikker Silseth står på at det var den kjente svenske syklisten, selv om han nekter for det.

- Selv om det er 28 år siden og jeg er fortsatt hundre prosent sikker på at det var han, fastslår Silseth overfor Dagbladet.

Den kjente svensken mener at det er feil å jage syklistene. Det er folket rundt som er ansvarlig.

- Doping har alltid vært der. Jeg mener det ikke er syklistene vi skal jage, men legene rundt og forskerne.

- Jeg har ikke noe uoppgjort med Ole Kristian Silseth, sier svensken.