Amin Askar og Kenneth Udjus reddet ett poeng for Brann

Bergenserne måtte ha hjelp fra Lillestrøm.

 JUBLET FØRST:  Til tross for store sjanser til Brann i første omgang, var det Lillestrøm som kunne slippe jubelen løs etter at Bjørn Helge Riise satte inn et frispark. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
JUBLET FØRST: Til tross for store sjanser til Brann i første omgang, var det Lillestrøm som kunne slippe jubelen løs etter at Bjørn Helge Riise satte inn et frispark. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpixVis mer

• Brann - Lillestrøm 1-1 (0-1)

BERGEN (Dagbladet): Amin Askar reddet kvelden for bergenserne i en kamp hjemmelaget burde vunnet med flere mål. Mot Lillestrøm hadde de rød-hvite sjansene, spillet og overtaket i 90 minutter uten at de greide å score.

Kanarifuglene på sin side lå lavt, og tok ingen sjanser.

De rød-hvite burde ledet med to mål etter første omgang. Et stangskudd og flere målsjanser burde blitt satt i mål.

Et spiss-problem Men Brann viste igjen at de har et problem helt framme. Erik Huseklepp er ikke i form, og spiss-kollega Martin Pusic skremmer ingen.

Lillestrøm hadde knapt en målsjanse i førsteomgang. Men i det 40. minutt fikk gjestene frispark fra drøyt 18 meter.

LSK-klippe, Frode Kippe, som spilte sin 300. kamp for LSK i kveld, gjorde klar storsleggen, men det var Bjørn Helge Riise som lurte seg fram, og skrudde ballen ned i venstre hjørnet for Branns keeper. Et vakkert frispark, som sendte LSK urettferdig opp i ledelsen.

Etter pause fortsatte Brann presset. Huseklepp burde scoret i sin 200 Brann-kamp i det 75. minutt, men ballen gikk hårfint utenfor fra åtte-ni meter.

Burde vunnet LSK skapte knapt en sjanse etter pause, men lenge så det ut til at gjestene skulle vinne. Men så dukket Branns toppscorer, og langskytterekspert opp igjen. Amin Askar er alltid farlig om han får lade kanonen fra 20-30 meter.

Fra drøyt 20 meter fyrte han av en markkryper som målvakt Kenneth Udjus burde tatt, men keeperen rotet ballen i mål på en klovnete måte.

Askar sendte i vei en kanon også syv minutter senere, men da var skuddet for dårlig plassert.

LSK var heldig i Bergen og er nok fornøyd med ett poeng. Brann kan være sånn passe fornøyd etter å ha styrt kampen i 90. minutter uten å score mer enn ett mål.

Men Branns spisser er ikke i form for tiden. Med en Huseklepp i form burde Brann ha sikret seg tre poeng, og fortsatt god los på den viktige tredjeplassen i serien.

Mot LSK tapte Brann to viktige poeng.

- Vi fortjener nok ikke mer i dag, Brann var bedre enn oss, erkjenner Frode Kippe til TV 2 etter kampen.

At Brann var best, var også Tomasz Sokolowski enig i.

- Den satt litt langt inne i dag. Vi sliter veldig med å få ballen over streken i dag, og måtte ha hjelp. Jeg synes vi fortjener mer, og var bedre enn LSk. Alt i alt var det greit, med alt som har vært den siste uka, sier Brann-spilleren.

Unnvikende Skarsfjord Rune Skarsfjord og Brann måtte tåle mye buing og tilrop fra fansen i kveld.

Bannere med «Kjøpt og betalt» pranget stadion, etter at Brann-trener Rune Skarsfjord i går underskrev ny kontrakt med bergenslaget og klubben fikk ti millioner fra byens rikeste mann, Trond Mohn, for signeringen.

Hovedpersonen selv ønsket ikke å si så mye om det som møtte han på stadion i dag.

- Nei, det kan jeg ikke synes så mye om. Jeg er på jobb for Brann, i likhet med spillerne. Vi skulle hatt tre poeng, og det var skuffende, men kanskje vi hadde greid det med litt mer støtte.