Ammann falt stygt: «Var blodig i ansiktet og virket livløs»

Mistet balansen.

FALT: Simon Ammann mistet balansen etter å ha landet på 136 meter og ble fraktet vekk fra anlegget i ambulanse. Foto: REUTERS/Dominic Ebenbichler/NTB Scanpix
FALT: Simon Ammann mistet balansen etter å ha landet på 136 meter og ble fraktet vekk fra anlegget i ambulanse. Foto: REUTERS/Dominic Ebenbichler/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BISCHOFSHOFEN (Dagbladet): Det så lenge ut til å bli en flott hoppkonkurranse på hoppukas siste dag, men med åtte hoppere igjen av finaleomagangen gikk det galt.

Simon Ammann landet på 136 meter, men klarte ikke å holde seg på beina. Han mistet balansen og gikk i snøen med hodet først.

«Blodig og livløs» Det så ikke ut som om veteranen var ved bevissthet da hjelpemannskapene kom bort for å hjelpe ham.

TV-bildene viste ikke at sveitseren ble fraktet inn i en ambulanse og bort fra bakken, men Dagbladets reporter i bakken kan rapportere om at Ammann «var blodig i ansiktet og virket livløs».

Han ble siden kjørt vekk fra bakken for fulle sirener, og en førstehjelpsarbeider som var på stedet skriver nå på twitter at tilstanden hans skal være stabil.

Andre fall Dette var ikke Ammanns første fall denne hoppuka. Allerede i det første rennet i Oberstdorf falt han, og ødela dermed mulighetene i sammendraget.

Hoppuka er så og si det eneste den meritterte sveitseren ikke har vunnet. Han står med fire OL-gull og et verdensmesterskap.

Han har også vunnet VM i skiflyging og verdenscupen sammenlagt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer