Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ammann falt stygt: «Var blodig i ansiktet og virket livløs»

Mistet balansen.

FALT: Simon Ammann mistet balansen etter å ha landet på 136 meter og ble fraktet vekk fra anlegget i ambulanse. Foto: REUTERS/Dominic Ebenbichler/NTB Scanpix
FALT: Simon Ammann mistet balansen etter å ha landet på 136 meter og ble fraktet vekk fra anlegget i ambulanse. Foto: REUTERS/Dominic Ebenbichler/NTB Scanpix Vis mer

BISCHOFSHOFEN (Dagbladet): Det så lenge ut til å bli en flott hoppkonkurranse på hoppukas siste dag, men med åtte hoppere igjen av finaleomagangen gikk det galt.

Simon Ammann landet på 136 meter, men klarte ikke å holde seg på beina. Han mistet balansen og gikk i snøen med hodet først.

«Blodig og livløs» Det så ikke ut som om veteranen var ved bevissthet da hjelpemannskapene kom bort for å hjelpe ham.

TV-bildene viste ikke at sveitseren ble fraktet inn i en ambulanse og bort fra bakken, men Dagbladets reporter i bakken kan rapportere om at Ammann «var blodig i ansiktet og virket livløs».

Han ble siden kjørt vekk fra bakken for fulle sirener, og en førstehjelpsarbeider som var på stedet skriver nå på twitter at tilstanden hans skal være stabil.

Andre fall Dette var ikke Ammanns første fall denne hoppuka. Allerede i det første rennet i Oberstdorf falt han, og ødela dermed mulighetene i sammendraget.

Hoppuka er så og si det eneste den meritterte sveitseren ikke har vunnet. Han står med fire OL-gull og et verdensmesterskap.

Han har også vunnet VM i skiflyging og verdenscupen sammenlagt.

Rennet ble etterhvert fullført og til slutt var det Michael Hayböck som tok seieren, mens Stefan Kraft vant hoppuka sammenlagt.

Anders Jacobsen ble beste nordmann på en fjerdeplass i dagens renn, og en femteplass sammenlagt.