Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ammann vant VM med tidenes nest lengste skihopp

Anders Jacobsen perset med 230,5 meter og tok bronse.

BRONSE: Anders Jacobsen klatret helt opp på pallen etter at han lå på åttendeplass etter gårsdagens to første VM-hopp i Planica. Foto: Hrvoje Polan, AFP/Scanpix
BRONSE: Anders Jacobsen klatret helt opp på pallen etter at han lå på åttendeplass etter gårsdagens to første VM-hopp i Planica. Foto: Hrvoje Polan, AFP/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Anders Jacobsen klatret helt opp på pallen med to kanonhopp i dagens tredje og fjerde omgang i VM i skiflyging.

I tredje omgang hoppet Anders Jacobsen 230,5 meter og forbedret sin personlige rekord med fem meter. Han leverte også et flott sistehopp på 227,5 meter.

— Alt annet enn pallen er vel egentlig ingen vits, men jeg hadde vært glad for en fjerdeplass etter at jeg hadde levert mine to beste konkurransehopp her nede og satt personlig rekord, sier Jacobsen til NTB.

Polske Adam Malysz hoppet to svake hopp, og mistet dermed det som så ut som en sikker pallplass til fordel for nordmannen. For en gangs skyld hadde Jacobsen marginene på sin side, og slo polakken med 0,4 poeng.

- Det blir nesten litt klump i halsen. Jeg føler det var fortjent. Jeg har jobbet hardt for dette, sier Jacobsen til NRK.

Nest lengst i historienGregor Schlierenzauer fra Østerrike overtok andreplassen som Malysz så ut til å ha lagt beslag på etter god hopping i de to første omgangene i går ettermiddag. Schlierenzauer avsluttet med 230,5 meter.

SUVEREN IGJEN: Nok en gang var sveitsiske Simon Ammann i en klasse for seg, og slo sølvvinner Gregor Schlierenzauer med 25,5 poeng. Foto: Hrvoje Polan, AFP/Scanpix
SUVEREN IGJEN: Nok en gang var sveitsiske Simon Ammann i en klasse for seg, og slo sølvvinner Gregor Schlierenzauer med 25,5 poeng. Foto: Hrvoje Polan, AFP/Scanpix Vis mer

Simon Ammann viste seg nok en gang som suveren. I konkurransens siste hopp svevet sveitseren ned til 236,5 meter - tidenes nest lengste tellende skihopp.

— Det er fenomenalt. Jeg var på vei mot verdensrekord, men mistet litt press på skiene, sa Ammann til Eurosport.

Den tsjekkiske 23-åringen Antonin Hajek leverte tidenes tredje lengste skihopp med 236 meter tidligere fjerde omgang - ett hopp som var nest lengst i historien i noen minutter.

Romøren utsetter skuffelsen
Bjørn Einar Romøren beholder imidelertid verdensrekorden på 239 meter fra samme bakke i 2005. Finske Matti Hautamäki hadde fra før det nest lengste godkjente hoppet med 235,5, også det fra 2005. Samme år hoppet Janne Ahonen 240 meter, men falt.

I år  leverte
Romøren sitt lengste hopp i VMs fjerde omgang, med 223 meter, men lyktes ikke i dagens første hopp og ble til slutt nummer ni totalt.

— Jeg får utsette skuffelsen til etter at lagkonkurransen (i morgen) er over. Skiflyging er det største du kan vinne, sier Romøren til NTB.

Johan Remen Evensen ble nummer 18, mens Tom Hilde endte på 29. plass.

Med de nye reglene der man får pluss- eller minuspoeng avhengig av vindforholdene og hvor stor fart man får i tilløpet, ble farta skrudd opp og ned. Det er derfor viktig å merke seg at hopperne har forskjellige forutsetninger for å hoppe langt.

TREDJE LENGST: 23-åringen Antonin Hajek fra Tsjekkia noterte historiens tredje lengste hopp på 236 meter. Foto: Antonio Bat, EPA/Scanpix
TREDJE LENGST: 23-åringen Antonin Hajek fra Tsjekkia noterte historiens tredje lengste hopp på 236 meter. Foto: Antonio Bat, EPA/Scanpix Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!