<strong>FÅR ROS:</strong> Den svenske svømmestjernen Therese Alshammar får ros for sitt bilde i svenske Amningsnytt. Hun satser videre på idrettskarrieren til tross for at hun nylig ble mor. Foto: NTB Scanpix/Faksimile Aminingsnytt
FÅR ROS: Den svenske svømmestjernen Therese Alshammar får ros for sitt bilde i svenske Amningsnytt. Hun satser videre på idrettskarrieren til tross for at hun nylig ble mor. Foto: NTB Scanpix/Faksimile Aminingsnytt Vis mer

Ammebildet til svømmestjerna hylles av forsker

Satser mot OL i 2016.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den svenske svømmeren Therese Alshammar (36) satser videre mot OL i Rio de Janeiro i 2016 - til tross for at hun ble mor til lille Fred for ett år siden.

Kvinnen med en rekke VM-, OL- og EM-medaljer legger ikke skjul på hvor mye morsrollen betyr og stiller opp sammen med sønnen i det svensk magasinet «Amningsnytt». Forsida av magasinet prydes av at Alshammar ammer sønnen.

Bildet får ros av forskere.

- Det er veldig postitiv at hun går ut og deler sine erfaringer, sier ammingsforsker Elisabeth Kylberg til Aftonbladet.

Tålmodig I magasinet snakker Alshammer om hvordan hun kombinerer morsrollen med det å være toppidrettutøver.

- Jeg var alltid klar på å jobbe hardt for ammingen og det fikk jeg også til. Jeg har tålmodighet og ingenting har vært enkelt. Men det er jeg vant til fra før, sier Alshammar i magasinet.

Hun utdyper:

- Jeg tror ikke ammingen påvirker meg negativ og jeg håper jeg ikke behøver å ta et valg og velge mellom amming og svømming, sier hun i intervjuet.

Alshammar vant VM-gull i 2012, men en nakkeskade gjorde at hun ikke fikk muligheten til å kjempe om OL-gull i London.

Forbilde Forsidebildet viser Alshammer som sitter ved enden av bassenget i svømmedrakt, mens hun holder sønnen til sitt bryst. Ofte har hun sønnen Fred, og samboeren og treneren Johan Wallberg med seg ved bassenget når hun trener.

Kombinasjonen av familieliv og idrettskarriere får ros.

- Det er fantastisk at hun kan være et postivt eksempel og et forbilde for andre som vil bli mor og kombinere det med toppidrett. Dette er et tema som det prates lite om i idretten, sier forskeren Kylberg.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer