Amok etter Ronaldo-salg

Den nye Real Madrid-spissen måtte ha politibeskyttelse etter overgangen.

Brasils VM-helt Ronaldo ha politibeskyttelse da rasende Inter-tilhengere kastet egg, mynter og flasker mot ham etter at overgangen til Real Madrid ble fullført. Frontruta på politibilen som kjørte ham hjem ble knust.

Lazio trenger sårt penger, og kunne ikke avslå tilbudene fra Milano-klubbene. Nesta innbrakte 30,2 millioner euro, for Crespo fikk klubben 26 millioner euro pluss spissen Bernardo Corradi.

Klubbens harde supporterkjerne likte det så dårlig at 300 av dem forlot Olympiastadion før slutt i treningskampen mot Juventus for å drive hærverk i området rundt stadion.

Horden brøt seg inn på det italienske idrettsforbundets kontorer, knuste datamaskiner, kopieringsmaskiner og arbeidspulter før de satte fyr på dokumenthauger.

På vei til kontorene satte de fyr på fem biler og tre kiosker. Dessuten ble to Juventus-tilhengere knivstukket i baken.

Politivakter måtte plasseres utenfor klubbpresident Sergio Cragnottis hus.

Hater Ronaldo

Inter-tilhengerne har lagt Ronaldo for hat etter at han slett ikke var villig til å betale klubben tilbake for dens tålmodighet mens han gikk skadet i to år. Etter å ha blitt VM-konge i sommer, ville han bare spille for Real Madrid.

Lørdag gikk ønsket i oppfyllelse, og dermed kokte det over for mange tilhengere. Om lag 1300 av dem møtte opp foran klubbkontorene der Ronaldo var til stede i kveldstimene.

Da han skulle hjem ved midnatt, ble det kastet mange gjenstander. Søndag måtte Ronaldo ha politieskorte da han forlot hjemmet sitt. Det må han ha inntil han setter seg på flyet til Madrid.

- Det er trist å forlate Inter på denne måten, sa Ronaldo, som overlater trøye nummer ni til Crespo.

Ufred i Madrid

Det er ikke gitt at Ronaldo møter bare smilende fjes i den spanske hovedstaden. Ifølge avisen Marca er det utbredt misnøye i Real-stallen over omstendighetene rundt kjøpet av brasilianeren.

Særlig gjelder det behandlingen av den spanske landslagsspissen Fernando Morientes, som skulle selges til Barcelona som ledd i handelen.

- Det må være ydmykende å bli behandlet som en sjekk. Behandlingen av Morientes viser sportens mørkeste ansikt, skrev avisen As i en lederartikkel.

- Kjøpet av Ronaldo vil så ufred i Real Madrid-garderoben, skrev ABC.

(NTB)

KYSS: Ronaldo er en god kamerat med ballen, men han har nok ikke så mange venner i Milano lenger.