Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Amper Ferguson sa «god kveld» og stakk

- Teite spørsmål får ikke svar.

LOT SEG PROVOSERE AV SPØRSMÅL: Sir Alex Ferguson mistet tålmodigheten med journalistene da han fikk spørsmål om disiplinærsaken FA har reist mot ham. Foto:  AP Photo/Mikhail Metzel
LOT SEG PROVOSERE AV SPØRSMÅL: Sir Alex Ferguson mistet tålmodigheten med journalistene da han fikk spørsmål om disiplinærsaken FA har reist mot ham. Foto: AP Photo/Mikhail Metzel Vis mer

||| • Følg CSKA Moskva - Manchester United i livestudio fra kl. 18.30!

(Dagbladet.no): På mandag innledet FA disiplinærsak mot sir Alex Ferguson etter United-bossens flengende karakteristikk av dommer Alan Wiley.

Ikke uventet kom saken til overflaten på gårsdagens pressekonferanse foran Champions League-møte med CSKA Moskva i ettermiddag. Men FA-siktelsen var åpenbart et følsomt tema for Ferguson - som surnet betraktelig da han ble spurt hva han følte om å måtte forklare seg fotballmyndighetene.

- Teite spørsmål får ikke svar, svarte skotten kontant, ifølge The Guardian.

I dårlig humør

Når Ferguson er i et slikt lune krever det en viss guts å ta til motmæle. En journalist tok uansett sjansen, og påpekte at det slett ikke var noe dumt spørsmål.

- Jeg svarer ikke på det, sa Ferguson. Så reiste han seg fra stolen og strenet mot utgangen, bare avbrutt av et kjapt «god kveld.»

Riktignok hadde United-manageren allerede brukt 20 minutter på russisk og engelsk presse, så kanskje var det lurt å vente med spørsmålene om FA-siktelsen til slutt. Ifølge The Guardian var Ferguson generelt i dårlig humør, også da han ble spurt om gjensynet med Luzhniki Stadion, der United sikret seg Champions League-tittelen i 2008 etter å ha beseiret Chelsea på straffer.

- Det ligger i fortida, man må komme seg videre, svarte han.

Kjemper mot klokka

SVEKKET UNITED: Flere sentrale spillere er blitt hjemme i Manchester. Av de som er på plass i Moskva vurderer Ferguson etter sigende å hvile et par mann med tanke på søndagens storkamp. Foto:  EPA/IGOR KHARITONOV
SVEKKET UNITED: Flere sentrale spillere er blitt hjemme i Manchester. Av de som er på plass i Moskva vurderer Ferguson etter sigende å hvile et par mann med tanke på søndagens storkamp. Foto: EPA/IGOR KHARITONOV Vis mer

Etter to seire mot henholdsvis Besiktas og Wolfsburg sitter United i førersetet i sin Champions League-gruppe, og uansett resultat mot CSKA vil de engelske ligamesterne fortsatt ha alle muligheter til å ta seg videre.

Derfor er det ikke utenkelig at Ferguson hviler flere spillere, med tanke på søndagens storkamp mot Liverpool på Anfield. Wayne Rooney, Ryan Giggs, Patrice Evra, Ji-Sung Park og Darren Fletcher er ikke engang med på turen.

Ifølge United-manageren kjemper alle en kamp mot klokka for å bli klare.

- Det blir endringer på søndag. Jeg håper Rooney, Giggs og Fletcher vil bli klare. Det er vanskelig å si noe sikkert med Giggs, men vi kjemper for å få Rooney frisk. Vi kjemper muligens i motbakke, men vi prøver. Fletcher er noe tvilsom, men vi håper å få nøkkelspillerne klare ettersom det er en stor kamp. Park er noen uker unna, men Evra rekker det, sier han.

CSKA øyner sjansen

Ifølge The Times er både Danny Wellbeck og Federico Macheda aktuelle for startelleveren, det samme er Wes Brown, mens Dimitar Berbatov muligens blir spart.

Etter tap både borte og hjemme mot Liverpool forrige sesong er Ferguson garantert opptatt av å slå tilbake, ikke minst når Liverpool nærmest kan hektes av i tittelkampen med et femte tap på rad.

Det får kanskje CSKA til å øyne et ekstra håp. Forsvarsspiller Sergej Ignasjevitsj ser i hvert fall svakheter.

- Vi er klare for å krige. United har mye erfaring, men også svake punkter. De er ikke så selvsikre på bortebane. Bortsett fra støtten fra våre fans, har vi en fordel i at kampen spilles på kunstgress, sier han.

STARTER? Michael Owen kan fort starte for United i kveld, med Danny Wellbeck eller Federico Macheda som makker. Foto: AP Photo/Mikhail Metzel
STARTER? Michael Owen kan fort starte for United i kveld, med Danny Wellbeck eller Federico Macheda som makker. Foto: AP Photo/Mikhail Metzel Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling