Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bundesliga:

Amper Jarstein da Hertha glapp seieren på overtid av overtiden mot serielederen

Kokte over da bortelaget fikk frispark i farlig posisjon på tampen.

dssdfs Foto: AP Photo/Michael Sohn
dssdfs Foto: AP Photo/Michael Sohn Vis mer
  • Hertha Berlin - Bayern München 1-1 (1-0)

(Dagbladet): Hertha Berlin lå i toppen av tabellen før vinterpausen, og trengte bare fortsette den gode trenden for å kjempe om en topplassering.

Men de fire neste Bundesliga-kampene til Berlin-laget endte med tre tap og én seier, og laget raste på tabellen.

Så da serieleder Bayern München ventet på Olympiastadion i Berlin i dag, trodde nok de fleste at det ville bli en grei kamp for de rødkledde.

Det hele lå an til å ende med en smått overraskende Hertha-seier, men så ble Kingsley Coman felt av Peter Pekarik like utenfor 16-meteren. På overtid av overtiden var ikke overraskende hele hjemmelaget rasende da dommer Patrick Ittrich blåste frispark i den farlige posisjonen.

Da Robert Lewandowski satte inn utlikningsmålet kokte det over på Olympiastadion, og Rune Jarstein måtte skilles fra Manuel Neuer. Det hele startet mellom Alonso og Jarstein, før Neuer kom mellom spillerne.

Kommentator Eivind Sundet kunne heller ikke forstå hva dommer Ittrich hadde tenkt, som hadde lagt til hele fem minutters tilleggstid.

Neuer ikke rask nok

Hertha Berlin gikk hardt ut, med både Rune Jarstein og Per Ciljan Skjelbred på banen fra start, og fikk flere gode muligheter.

Da Marvin Plattenhardt ble felt like utenfor 16-meteren etter 21 minutters spill, tok han frisparket selv og la inn. Lagkamerat Vedad Ibisevic ventet foran mål, der han satte den tyske landslagskeeperen Manuel Neuer på plass.

For Neuers reflekser var definitivt ikke raske nok på kort avstand da Ibisevic fikk foten på ballen og nærmest tuppet den opp i nettaket, like foran mål. Paralyserte sto Bayern-spillerne og så Hertha juble for 1-0 tidlig i kampen.

Både Skjelbred og Jarstein viste seg fram fra en god side i kampen, blant annet da sistnevnte stoppet Mats Hummels headingsforsøk to minutter etter 1-0-målet.

Strålende Skjelbred

I andreomgangen var det ventet at gjestene ville gi alt for å få en utlikning. Bayern har scoret 22 av sine 45 mål i den siste omgangen denne sesongen, men likevel var det Hertha som var nærmere 2-0 enn Bayern var 1-1.

Mye takket være strålende spill av Per Ciljan Skjelbred på midtbanen, som både stoppet farlig spill og innimellom fintet forbi både den ene og den andre motspilleren, før han sendte ballen videre.

Det så skummelt ut da Arjen Robben ble felt i hjørnet innenfor 16-meteren, men dommer Patrick Ittrich vinket spillet videre. TV-bildene viste at Hertha trolig var litt heldige der, da de fort kunne fått den avgjørelsen mot seg.

Viktig Jarstein-redning

Da ble det småampert på Olympiastadion i minuttene etterpå, men istedenfor å gi Hertha en fordel i en frisparksituasjon, blåste dommer Itrrich og fikk roet ned spillerne.

Det funket på alle andre enn Bayern-spillerne, som så svært stressa ut mens klokka tikket og nærmet seg full tid.

Med to minutter igjen på klokka fikk bortelaget et frispark i farlig posisjon, som snek seg over muren. Heldigvis var Jarstein rask og viste seg nok en gang fram fra en god side da han reddet David Alabas skudd ute på sin venstre side.

På overtid av overtiden gikk det altså veien for gjestene, da Robert Lewandowski utliknet. Dermed glapp tre viktige poeng helt på tampen, nok en gang, for Hertha Berlin.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling