Amper stemning da Barrantes ble snytt for drømmeavskjed

Poengdeling mellom AaFK og Stabæk.

Aalesund - Stabæk 1-1 (1-1)

ÅLESUND (Dagbladet): Michael Barrantes har vært AaFKs største stjerne i klubbens beste periode og senket blant annet Brann i cupfinalen i 2011 med to scoringer.

I kveldens kamp mot Stabæk spilte costaricaneren sin siste kamp i norsk fotball, før han tirsdag vender snuten mot Shanghai og Kina.

Barrantes fikk riktignok en målgivende pasning, men ble trolig snytt for assist nr. 2. Dermed endte det 1-1 da Bob Bradleys overraskelsesmenn gjestet Ålesund.

- Vi burde vunnet denne kampen. Dette var veldig skuffende, sier Stabæk-spissen Adama Diomande til Dagbladet.

Drømmekontring Barrantes ønsket inderlig en drømmeavskjed og fikk en perfekt start på oppgjøret. Akeem Latifu satte i gang en mesterlig kontring med en nydelig pasning til Mostafa Abdellaoue.

Den tidligere Tippeliga-toppscoreren kombinerte lekkert med Barrantes, før han fikk tilbake ballen og plasserte den kontant i hjørnet.

- Det var en perfekt flikk fra Barrantes. Så tok jeg en skuddfinte, slik at jeg fikk tid til å plassere ballen i mål. En vakker scoring, sier Mos til Dagbladet.

Kontringen var supereffektiv og estetisk nydelig. En slik kontring har ikke Color Line Stadion sett siden - ironisk nok - Jan Jönssons Stabæk var på besøk i 2007 og firerbanden Somen A Tchoyi, Alanzinho, Veigar Pall Gunnarsson og Daniel Nannskog leverte et tilsvarende drømmeangrep.

Stabæk slo tilbake Men Stabæk har hurtighet og fremdrift de også. I det 22. minutt ble lynraske Ernest Asante spilt helt fri, men alene med keeper Sten Grytebust gikk sistnevnte seirende ut av duellen. Det var en flott beinparade av AaFK-keeperen som endelig var tilbake fra sin skade.

Samme mann fikk en ny god mulighet få minutter etter. Men heller ikke denne gang var avslutningen god nok til å overliste Grytebust.

Både AaFK og Stabæk skapte flere halvsjanser i minuttene før pause, og til slutt fikk gjestene sin velfortjente utligning. Akkurat i det kampuret bikket 45 minutter, banket Nicholas Grossman i lengste hjørnet på utmerket vis.

NESTEN: Det ble bare nesten en drømmeavskjed for Michael Barrantes mot Stabæk.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
NESTEN: Det ble bare nesten en drømmeavskjed for Michael Barrantes mot Stabæk. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer

Rett etter pause var Asante farlig frempå igjen da han parkerte AaFK-spillerne med sin hurtighet, men avslutningen til Kamal Issah gikk like over mål.

Sjansesløseri I det 60. minutt var det Adama Diomande sin tur til å misbruke en målsjanse. Landslagsspissens skudd gikk i stolpen og ut fra 14 meter. Rett etterpå viste Mos seg frem i motsatt ende av banen med et slags brassespark, men sjansesløseriet i 2. omgang fortsatte.

Fem minutter før slutt sendte Barrantes en genial og perfekt pasning til Leke James, som dermed havnet helt alene med keeper. Da valgte imidlertid Tommy Skjerven å dømme frispark til AaFK i stedet for fordel.

Da løp blant annet assistenttrener Karl Oskar Fjørtoft inn på banen i sinne. Barrantes var også meget misfornøyd med at han trolig gikk klipp av en assist på sin siste ballberøring i norsk fotball.

For det neste som skjedde var at costaricaneren ble byttet ut. Da fikk AaFK-stjernen naturligvis stående applaus etter fire formidable år som AaFK-spiller.

Uten Barrantes ble det ingen flere målsjanser. Dermed endte det 1-1 og poengdeling i 31-åringens siste kamp i Tippeligaen.

- Vi er ikke fornøyd med dette, oppsummer Bradley.