Ampert da RBK gjestet Stabæk

Dommer Roy Helge Olsen kom i fokus da Stabæk og Rosenborg spilte 0-0 på Nadderud. Helt på tampen av kampen sto Våg-dommeren i veien for Martin Andresen ved et frispark.

Stabæks landslagsspiller var i harnisk etter episoden.

- Han sto i veien for meg mange ganger. Jeg skjønner ikke helt hvorfor han ikke klarte å flytte på seg, sa Andresen.

- Det verste med situasjonen var at vi ikke fikk avsluttet angrepet. Hadde vi fått det, ville ikke Rosenborg kontret, og Tom Stenvoll hadde ikke fått rødt kort, kommenterte Stabæk-kapteinen.

I situasjonen etter felte nemlig hjemmelagets høyreback Tom Stenvoll gjestenes Azar Karadas kraftig, og dommer Olsen trakk fram det røde kortet. Da hadde dommeren allerede delt ut seks gule kort, to til Stabæk og dobbelt så mange til Rosenborg.

Stabæk best før pause

Hjemmelaget styrte det meste før pause, og Thomas Finstad brente den største sjansen da han alene med Arni Gautur Arason skjøt rett på RBK-keeperen.

Trønderne lå unormalt langt tilbake på banen og klarte ikke å skape særlig mange store målsjanser før pause.

Etter pause sank tempoet i heten på Nadderud. I denne omgangen var det RBK som var nærmest scoring da det ble klabb og babb foran Stabæks mål etter et frispark. Keeper Jon Knudsen fikk til slutt kontroll på ballen og holdt buret rent akkurat slik kollega Arason gjorde på den andre siden av banen.

Den aller største sjansen hadde Erik Hoftun i sluttminuttene da han etter mye fram og tilbake foran keeper Knudsen headet over et tomt Stabæk-mål.

Misfornøyd Basma

Før kampen uttalte Harald Martin Brattbakk at Rosenborg ville være fornøyd med ett poeng mot Stabæk. Etter kampen var Christer Basma langt fra fornøyd med akkurat det resultatet.

- Vi går alltid på banen for å vinne. Og vi hadde hatt sjansen til å vinne dersom Erik Hoftuns heading på blankt mål hadde gått inn, sa landslagsbacken.

- Men det var veldig varmt der ute, og det bar kampen preg av, kommenterte Basma, som startet sin eliteseriekarriere i nettopp Stabæk.

Før kampen ble hans gamle Stabæk-drakt, nummer 7, frigitt for spill i gamleklubben etter å ha vært fredet i fem sesonger.

I fjor vant bæringene begge kampene mot de regjerende seriemesterne, og Stabæk har alltid hatt et godt tak på trønderne på hjemlig gress. Så langt er fasiten fire seirer, to tap og to uavgjort, inkludert denne kampen. Men aldri før er det blitt målløst.

Og sjelden har det vært så hett og ampert som på Nadderud denne søndagskvelden.

(NTB)