Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ampert etter uenighet: - Jeg orker ikke

Det ble intensivt mellom Haugesund og Brann, og det toppet seg etter at sistnevnte fikk straffespark.

SETTER INN RETUREN: Branns Vito Wormgoor scorer på sin egen retur. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix
SETTER INN RETUREN: Branns Vito Wormgoor scorer på sin egen retur. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Haugesund - Brann 1-1 (0-1)

Eliteserien er tilbake etter tre ukers pause, og runden startet med vestlandsderbyet mellom Haugesund og Brann.

Og det manglet ikke på dramatikk i den første omgangen. Haugesund må klare seg uten venstreback Alexander Stølås, som pådro seg en skade tidlig i kampen, mens Brann bommet på straffespark ved kaptein Vito Wormgood, før samme mann satte inn returen.

I studio ble det litt ampert da Haugesunds Fredrik Knudsen og Branns Veton Berisha diskuterte duellen, som førte til at sistnevnte fikk straffespark.

- Det er jo ikke straffe. Ballen går motsatt vei av der du går, sa Knudsen til Berisha, etter at Eurosport hadde samlet dem for å diskutere situasjonen.

- Tar du ballen, eller tar jeg ballen? kontret Berisha, før Knudsen tok ordet igjen:

- Det spiller ingen rolle, jeg tar ballen først. Ser du, jeg er på ballen først. Jeg gidder ikke, jeg orker ikke, sa han og forlot Eurosport-reporter Gunnhild Toldnes og Berisha før diskusjonen var avsluttet.

Etter kampen sto Knudsen på sitt og mente fortsatt at det ikke var straffespark, mens Berisha sier det er en 50/50-situasjon.

Dårlig nytt

Haugesund sliter med å vinne hjemme denne sesongen (en seier på fem kamper før kveldens oppgjør), mens Brann sto med tre seire på fem bortekamper i årets sesong.

Det var en intens åpning i Haugesund, der hjemmelaget tok kommandoen fra start. Allerede etter tre minutter kunne de hvitkledde tatt ledelsen da spissen Ibrahima Wadji ble spilt alene gjennom, men Håkon Opdal kom raskt ut og avverget den store muligheten.

Hjemmelagets venstreback Alexander Stølås pådro seg en skikkelig smell og forlot stadion på båre allerede etter 18 minutters spill. 30-åringen har vært en viktig brikke for Haugesund i lengre tid.

- Dette er skikkelig dårlig nytt, mente Eurosport-kommentator Asbjørn Myhre på direkten.

- Det er et stort tap for oss, sier Haugesund-trener Jostein Grindhaug etter kampen.

Noen minutter seinere kom det fram at Haugesund trodde akilessen til Stølås hadde røket. Inn kom i stedet Kristoffer Velde, og det byttet kunne raskt vist seg å være hell i uhell.

Straffe og mål

For etter halvtimen spilt fikk innbytter Velde kjempetreff fra langt hold, men ballen strøk stolpen til Opdal.

I stedet var det Brann som tok ledelsen etter at Veton Berisha fikk straffespark da han var først på ballen i en duell med Fredrik Knudsen. Brann-kaptein Vito Wormgoor sendte først ballen rett på keeper Helge Sandvik, men var først på egen retur og sendte de røde i ledelsen.

- Det er en dårlig straffe av Wormgoor, mente Eurosport-kommentator Tor Ole Skullerud.

Grindhaug var tydeligvis misfornøyd med avgjørelsen, for treneren slo i veggen på benken.

Perlescoring

Litt over timen spilt utliknet hjemmelaget med en vakker scoring. Det var fine kombinasjoner på høyrekanten, før ballen endte hos sørlendingen Sondre Tronstad, som hamret ballen i vinkelen fra langt hold. En perlescoring.

- Jeg har ikke scoret på fire år, så det var lykketreff. Det skjer en gang i året, sier Tronstad til Eurosport etter kampen.

Han mener det var en jevn kamp og at uavgjort var greit. Sist Tronstad kom på scoringslista var 4. november 2018, i en 2-0-seier mot Ranheim.

- Det er god for selvtilliten å få den ene der, for jeg har fått så mye tyn i garderoben så det var deilig å få den ene der, sier Tronstad videre om scoringen sin.

JUBLER: Sondre Tronstad etter scoringen.
Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix
JUBLER: Sondre Tronstad etter scoringen. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix Vis mer

Like etterpå burde Wadji gitt Haugesund ledelsen da han fintet bort Acosta og kom alene med keeper, men angriperen sendte ballen forbi Opdal fra kloss hold. En kjempebom.

Samme mann hamret også ballen et lite stykke utenfor mål fra skrått hold fem minutter før slutt.

Det var smått utrolig at ikke Kristoffer Løkberg sendte Brann i ledelsen minuttet før slutt, da et innlegg kom rett på ham etter at innbytteren hadde stormet inn i boksen. I stedet for å sende kula i nettet, fikk han ikke stokket beina skikkelig slik at den gikk mellom beina hans.

- Jeg får den der jeg vil ha den også, jeg vet ikke helt hva som skjer, sier Løkberg til Eurosport etter kampen.

Begge lag hadde sjanser til å ta med seg hjem tre poeng, men kampen ebbet ut med 1-1 på måltavla.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!