Ampert foran Manchester-derby

United-sjef Alex Ferguson slenger spydigheter to dager før byderbyet mot City søndag.

Manchester City vant sitt første byderby mot erkerivalen siden 1989 da de slo United 3-1 på Maine Road i november.

Tapet har satt spor hos de røde i Manchester. Manager Ferguson mener City bare scoret fordi hans karer gjorde feil - ikke fordi de lyseblå var gode.

- Det var måten vi tapte på som irriterte oss. Det går an å diskutere om City hadde scoret uten vår hjelp, sier sir Alex til lokalavisa

Manchester Evening News

.

Han tenker selvfølgelig mest på Gary Neville som ga bort ballen til tomålsscorer Shaun Goater i egen 16-meter.

- Vi ga dem gavepakker, fullstendige gavepakker. Det kan skje i fotballen uansett om kampen er et derby eller ikke. Men det sårer mest i et derby.

48 år siden City-dobbel

Søndag går oppgjøret på Old Trafford. Vinner City der også tar de en dobbeltriumf mot United for første gang siden 1955.

- Vi kastet kampen vekk, det kommer ikke til å skje denne gangen, sier Ferguson.

Han får støtte av backen Mickael Silvestre.

- Søndag hander om revansje for oss. Måten vi spilte på forrige gang var en skam. Det var ikke United på banen, sier Silvestre som forteller at han blir mobbet av City-fansen i Manchester.

- Jeg vet akkurat hva City-fansen tenker, fordi det forteller de meg når jeg er i byen. Vi er blitt bedre siden sist, men vi må vinne søndag.

Skal spille fotball

City-manager Kevin Keegan var i strupen på Ferguson da hans Newcastle mistet gullet til United i 1996. Nå varsler han at City ikke vil gå defensivt ut.

- Vi er gode nok til å gå ut og spille fotball mot dem, men jeg vet ikke om vi er gode nok til å reise dit og vinne, sier den tidligere England-sjefen.

Keegan lover i hvert fall at derbyet ikke blir kjedelig.

- Vi har matchvinnere på laget. Du bør ikke vedde på at Robbie Fowler ikke scorer på søndag. Han skal starte sammen med Nicolas (Anelka) og han er på hugget etter denne ukas ukes trening, sier han.

  • Dagbladet.no følger kampen direkte kl. 13.30 søndag.

    Her

    kan du også følge lørdagens kamper i Premier League.
BYTTET UT: Gary Neville tabbet seg ut og ble tatt av banen av Alex Ferguson på Maine Road 9. november.
<B>CITY-JUBEL:</B> Kevin Keegan jublet stort på 3-1 på Maine Road.