Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Amputert boardercross-finale

Et noe amputert NM i boardercross gikk av stabelen på Kvitfjell i dag. De beste norske boardercrosskjørerne var nemlig sveitsiske Laax og kjørte avslutningsrennet i verdenscupen. NM-et var derfor dominert av halfpipe-landslaget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mange av de alpine løperne stilte også opp, men den noe myke løypa favoriserte freestyle-løpernes brede brett. Og dette så vi også klart i finalen.

Jentefinalen vant boardercross-spesialisten Tanya Frieden. Halfpipekjørerne Anne Molin Kongsgård og Line Østvold kom på 2. og 3. plass.

2 ganger Brun Kjeldaas

I herrenes finale ble det også en kamp mellom garvede halfpipe-løpere. Snorre Renander var eneste boardercrossspesialist som sneik seg inn mellom løpere som stort sett oppholder seg i halfpipen: Kim Christiansen, Klaus Hole, Marius Sommer, Arild Brun Kjeldaas og Christian Thoresen.

Stine Brun Kjeldaas bror Arild vant boardercross-konkurransen. Han tok kontrollen fra start og var suveren. Klas Vangen kom inn som nummer to og Kim Christiansen ble nummer tre.

- Jeg har kjørt lite boardercross før og hadde ingen spesielle forhåpninger om å vinne i dag, sier Arild fornøyd. Hans største fan - søster Stine - kjørte ikke dagens boardercross. OL-sølvvinneren valgte å spare seg til morgendagens halfpipe-konkurranse.