STADIG PÅ FARTEN: Det har blitt lite hvile på Karoline Bjerkeli Grøvdal etter EM-bronsen. I kveld løper hun 3000 meter i Monaco. Foto: NTB Scanpix
STADIG PÅ FARTEN: Det har blitt lite hvile på Karoline Bjerkeli Grøvdal etter EM-bronsen. I kveld løper hun 3000 meter i Monaco. Foto: NTB ScanpixVis mer

Amsterdam-Molde-Monaco-London-Bergen og Rio

Massivt reiseprogram for Karoline Bjerkeli Grøvdal (26) før OL. 

Karoline Bjerkeli Grøvdal har hatt et hektisk program siden EM-bronsen på 10000-meter i Amsterdam forrige uke. Og det blir ikke stort bedre i dagene som kommer fram mot OL.

- Det blir mye reising. Og det kan faktisk være litt slitsomt. Men jeg elsker jo å konkurrere, så da er det liksom verdt det, sier Karoline til Dagbladet.

Da vi ringer sitter hun på Flytoget, litt seint ute til et fly som skal bringe henne til Monaco der hun løper 3000 meter i Diamond League-stevnet.

Neste helg står 1500 meter i DL-stevnet i London for tur.

Overfart

- Hvorfor reiser du, som satser på 10.000 meter i OL, hele Europa rundt for å løpe såpass mye kortere løp?

- Det var det med at jeg er så glad i å konkurrere da. Men samtidig er det bra for meg å løpe kortere. Det er fine løp og bygge form i, og jeg får god trening på overfart. Jeg løper jo en del fortere enn jeg gjør på en 10.000 meter, sier Karoline, som har blomstret opp igjen denne sesongen etter å ha slitt mye med skader tidligere.

EM-SUKSESS: Karoline Bjerkeli Grøvdal tok bronse på 10.000-meteren i EM sist uke. Det gir henne plass i mange sterke startfelt. Foto: NTB Scanpix
EM-SUKSESS: Karoline Bjerkeli Grøvdal tok bronse på 10.000-meteren i EM sist uke. Det gir henne plass i mange sterke startfelt. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Foruten EM-bronsen har hun sikret seg en gjev norgesrekord fra selveste Grete Waitz, og satt flere personlige rekorder.

Hun håper på en ny en i Monaco.

- 3000 meter løper jeg jo ikke så ofte, men formen føles fin og jeg håper på ny personlig rekord. Det er et sterkt felt jeg skal løpe i, så jeg håper det er mulig, sier hun til Dagbladet. Persen hennes er på 8.52,83.

Sponsoravtale

Suksessen på friidrettsbanen har ført til at Karoline får plass i Diamond League-stevnene, men også at sponsorene har begynt å røre på seg.

Før hun satte seg på flyet til Frankrike i går, var hun en tur hjemme i Molde, og skrev en avtale med Sparebanken Møre.

- Veldig velkomment for meg. Men også hyggelig at lokale aktører engasjerer seg. Det setter jeg stor pris på sier hun.

Lærte av Beijing

Etter løpet i London neste helg, skal Karoline delta i NM på Askøy utenfor Bergen før hun setter kursen mot Rio 1. august.

- Jeg skal ikke løpe i Brasil før 12. august, så jeg får god tid til å hvile og slappe av før jeg skal i aksjon der borte.

- Men vi har kommet fram til at det er lurt å dra så tidlig på grunn av akklimatisering både til ny tid og ikke minst til varmen, sier Karoline.

- Det lærte vi i Beijing-VM sist sommer. Dit kom vi litt for nær selve konkurransen. Det viste seg vel at det ikke var så heldig. Derfor gjør vi det på en annen måte denne gangen.