Ana skal forsvare plassen på tronen

Kan Ana Ivanovic fylle hullet etter Justine Henin?

I kvinneklassen til årets Wimbledon-turneringen er det mer åpnt enn noensinne. Ana Ivanovic topper en verdensrangering uten den store eneren.

Justine Henin la opp tidligere i år og etterlot seg en rådvill WTA-rangering. Ivanovic, Jelena Jankovic og Maria Sjarapova kunne alle ta over topplassen med seier i French Open.

Det ble til slutt Ivanovic som gjorde det. Serberen viste stil da hun seiret på Roland Garros og sikret sitt land den første kvinnelige Grand Slam-tittelen.

Inspirert av Novak Djokovic, som sikret Serbias første Grand Slam-tittel da han vant Australian Open i januar, ønsker hun å sette Serbia på verdenskartet for godt. Det kan hun gjøre med seier i den eldste og mest prestisjefylte av de store tennisturneringene.
Serberne i vinden
Men hun får konkurranse. Selv om hun er seedet som nummer én, er det vanskelig å kalle henne den helt store favoritten. Bak henne på seedinglistene følger Jankovic og Sjarapova.

Mens Jankovic ønsker sin første Grand Slam-triumf, og samtidig Serbias tredje, er Sjarapova på offensiven. Den russiske yndlingen har havnet i skyggen av serberne dette året, til tross for at hun storspilte i sesonginnledningen.

I 2004 gjorde hun en brakentré til tennisverdenen da hun beseiret amerikanske Serena Williams i Wimbledon-finalen. To år senere vant hun US Open, før hun i år beseiret Ivanovic i finalen i Australian Open.


Skulderskaden hemmer


Sjarapova leder 4-1 i kamper mot Jankovic og 3-2 over Ivanovic, men sliter med en skulderskade. Store deler av karrieren er blitt hemmet på grunn av skaden som endelig så ut til å slippe taket i år.

Men under French Open slo hun den opp. Derfor ble hun tvunget til å trekke seg fra oppvarmingsturneringen i Birmingham. Hun går dermed til Wimbledon uten å ha spilt på gress så langt i år.

Også Ivanovic ble skadet under turneringen på Roland Garros. Hun ble også tvunget til å trekke seg fra sin oppvarmingsturnering i Eastbourne. Dermed går to av de største favorittene inn i turneringen uten kamper på gress.


Skadesagaen fullføres
Og for å fullføre skadesagaen: Jelena Jankovic skadet seg også under det åpne franske mesterskapet. Hun pådro seg en skade i armen og trakk seg fra sin oppvarmingsturnering.
NUMMER ÉN: Ana Ivanovic troner på toppen av verdensrankingen. Foto: AP
NUMMER ÉN: Ana Ivanovic troner på toppen av verdensrankingen. Foto: AP Vis mer

Dermed går de tre store favorittene til å seire på gresset på The All England Lawn Tennis and Croquet Club inn til turneringen uten å ha konkurrert på gress det siste året.

Hvem som går seirende ut av trekantdramaet er usikkert. Det som er sikkert er at kvinnesiden mangler klare en ener.

(NTB)

Ana skal forsvare plassen på tronen
PARIS-TRIUMF: Serbiske Ana Ivanovic er den nye tennisyndlingen. Her er hun med det synlige beviset på French Open-seieren.