Anaheim tilbake i finalekampen

Anaheim slo Edmonton 6-3 i natt og er dermed tilbake i kampen om en plass i Stanley Cup-finalen i NHL.

Men veien fram er lang ettersom motstanderen leder 3-1 i kamper.

Anaheim tok grep om kampen allerede i første periode og vant denne 3-0. Edmonton slo tilbake i den andre og satte inn tre mål på ti minutter, men det hjalp lite ettersom Anaheim også satte inn to.

– Vi tok kommandoen fra start og denne gangen fikk vi endelig uttelling på alle våre sjanser. Jeg tror vi kan snu dette. Vi har hatt minst like mye av spillet i de tre siste kampene. Derfor tror jeg vi kan vinne ytterligere tre kamper og nå finalen, sier Samuel Påhlsson til den svenske avisen Expressen.

Natt til fredag ble det også klart at svenske Henrik Tallinder har spilt sin siste sluttspillkamp denne sesongen. I semifinalen mot Carolina dagen før ble svensken taklet så hardt at armen brakk.

– Tallinder har spilt fenomenalt, men nå får han ikke være med på resten av reisen. Tallinder var den jeg aller helst ikke ville miste ved siden av målvakten vår. Henrik har vært vår beste spiller i sluttspillet, sier Teppo Numminen som også er skadet til espn.com.

Svensken har scoret to mål og hatt seks assists på 14 sluttspillkamper. I grunnserien tok han 21 poeng på 82 kamper.

Buffalo har nå en svært lang skadeliste. De leder imidlertid semifinalene 2-1 over Carloina før neste kamp på hjemmebane.

Semifinalene i den nordamerikanske ishockeyserien avgjøres best av sju kamper. Lagene møtes igjen natt til søndag. (ANB)

HOLDT UNNA I NATT: Anaheim-keeper Jean-Sebastien Giguere ble satt under press da Edmonton tapte i natt. Foto: Scanpix/Ap
HOLDT UNNA I NATT: Anaheim-keeper Jean-Sebastien Giguere ble satt under press da Edmonton tapte i natt. Foto: Scanpix/Ap Vis mer