Magnus Carlsen og Hans Niemann

Analkule-anklager: - Kle meg naken

Nå svarer Hans Niemann (19) på de ville teoriene etter at Magnus Carlsen (31) trakk seg etter tapet mot ham i storturnering.

SJAKKDRAMA: Sjakkspiller Hans Niemann er i hardt vær etter å ha blitt anklaget for juks. Magnus Carlsen valgte å trekke seg fra turnering hvor Niemann var motstander. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Om de må kle meg naken så gjør jeg det, jeg bryr meg ikke, fordi jeg vet jeg er uskyldig. De kan stenge meg inne i et bur med null elektrisitet tilgjengelig. Jeg spiller for å vinne, men har aldri jukset over brettet, forteller Niemann ifølge Daily Mail.

Det har haglet med jukseanklager mot den 19 år gamle sjakkspilleren Hans Niemann.

Det tok for alvor fyr da Magnus Carlsen trakk seg fra Sinquefield Cup dagen etter han tapte mot Niemann.

Carlsen la selv ut en tweet som siterte fotballmanager José Mourinho: «If I speak I am in big trouble».

Sjokkerte ekspert

Men fra andre hold kom anklagene. Sjakkprofilen Hikaru Nakamura var kjapt ute med å beskylde Niemann for å få datahjelp.

Den ukrainske FIDE-mesteren Andrii Punin har gjort flere analyser av spillet til Niemann, og det både overrasket og sjokkerte den norske eksperten Atle Grønn. Det ville neppe komme som noen bombe hvis enda klokere hoder også jobber knallhardt med å jage bevis.

Chess.com valgte seinere også å suspendere Niemann, som tidligere er blitt tatt for å jukse to ganger på deres plattform, men han står fritt til å spille alle andre steder etter skandalescene i USA.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer