Analyse: Øyeblikket som malte et bilde av hvor mye City sleit mot Liverpool

Liverpools 3-0-seier over Manchester City betyr at Jürgen Klopp har gått seirende ut av duellen med Pep Guardiola for sjuende gang på 13 møter - og to ganger denne sesongen.

SVAK KAMP: Kevin De Bruyne klarte ikke å sette preg på kampen mot Liverpool slik han pleier. Foto: Anthony Devlin/AFP/NTB SCanpix
SVAK KAMP: Kevin De Bruyne klarte ikke å sette preg på kampen mot Liverpool slik han pleier. Foto: Anthony Devlin/AFP/NTB SCanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Manchester City - Liverpool 20.45 tirsdag 10. april

(FourFourTwo): En av de mest alarmerende øyeblikkene for Manchester City i onsdagens 0-3-tap på Anfield gikk under radaren, men det malte et bilde av hvor mye Pep Guardiolas spillere sleit med å håndtere Jürgen Klopps system - for andre gang i 2018.

For bare noen minutter etter at Liverpool hadde scoret sitt tredje mål for kvelden, spilte Kevin De Bruyne - nøkkelspilleren som har stått fram som roligheten selv under slike kaotiske og sesongdefinerende øyeblikk - ballen rett til en motspiller da Liverpool ga ham tid og rom sentralt i banen.

Det førte til en farlig kontring for hjemmelaget, som til slutt endte med at Fernandinho måtte rydde opp langt inne i egen 16-meter. Selv om det gikk bra for Manchester City, som virket rystet når de hadde ballen, ble laget pepret med slike hendelser i den første omgangen.

Vanskelig oppgave

Det å hamle opp med Klopps «gegenpress» er en tøff mental jobb. Det var vanskelig for Guardiolas lag å finne alternativer når de spilte ut bakfra, siden Liverpools offensive trio bestående av Mohamed Salah, Sadio Mané og Roberto Firmino tvang forsvarerne til å spille ballen bredt til backene før de til slutt mistet ballen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer