NY START: United har et nytt fundament i Zlatan Ibrahimovic og José Mourinho. Foto Reuters / Eddie Keogh
Livepic 
NY START: United har et nytt fundament i Zlatan Ibrahimovic og José Mourinho. Foto Reuters / Eddie Keogh Livepic Vis mer

Analysen: Premier League-klubbenes styrker og svakheter

I helgen braker det løs i Premier League. FourFourTwo undersøker den største styrken og svakheten i hvert lag.

Etter at Leicester tok seieren i fjor har storklubbene i ligaen våknet. De fleste har hentet forsterkninger, åtte klubber har byttet managere og det vil ta tid før alle vender seg til ligaen.

Her er en rask analyse over alle klubbene:

Arsenal
Styrke: Den sentrale midtbanen
I store deler av det siste tiåret har Arsenals midtbane vært et svakt punk, men signeringen til Granit Xhaka vil bringe ro inn i midtbanerekka. Før Santi Cazorlas skade i november i fjor hadde han og Francis Coquelin dannet et sterkt samarbeid som kan fortsette denne sesongen. I tillegg har Gunners Aaron Ramsey som vil ta med seg formen fra EM til Premier League.

Svakhet: Få signeringer i nøkkelposisjoner
Arsenal trenger en spiss og en midtback: Alle, til og med Arsene Wenger, er klar over det. Per Mertesackers alder og økende antall skader gjør at han ikke er en pålitelig partner for Laurent Koscielny (som trenger en sterk spiller ved sin side). I tillegg er Gabriel ute med skade. I motsatt ende av banen finner vi Oliver Giroud som bare leverer når det ikke står for mye på spill. Tenk hvor mange målgivende passninger Mesut Özil hadde fått dersom en spiss som Gonzalo Higuain var i laget.

TILBAKE FRA SKADE: Callum Wilson. Foto: Robbie Stephenson/JMP/REX/Shutterstock
TILBAKE FRA SKADE: Callum Wilson. Foto: Robbie Stephenson/JMP/REX/Shutterstock Vis mer

Bournemouth
Styrke: Returen til Wilson og Gradel
Bournemouth har signert flere interessante spillere i sommer, men at Callum Willson er tilbake etter skade kan være nøkkelen denne sesongen. Spissen gikk glipp av store deler av 2015/16-sesongen etter å ha pådratt seg en tidlig skade. Det samme gjelder Max Gradel. Begge er nå tilbake i aksjon og vil være sultne på spilletid og gode resultater.

Svakhet: Frigjør store rom
Steve Cook er den eneste rutinerte midtbacken etter at Tommy Elphick forlot klubben, noe som bidrar til bekymringen om at laget ikke er kompakt nok. Eddie Howe prøver å få laget til å spille attraktiv fotball, men det fører til at det blir store rom på midtbanen. Forrige sesong var det dermed på midtbanen at kirsebærene mistet ballen oftest. Det er tvilsom at Howe endrer taktikk, og det vil være viktig at de har et sterkt par i midten av forsvaret.

Burnley
Styrke: Ståpåvilje

Burnley er i lignende posisjon som de var i for to år siden. Sean Dyches gutter kjempet til siste stund, men de rykket ned likevel. Nå er de tilbake i Premier League som vinnere av Championship. Deres motgangsdyktighet og lagånd hjalp dem med å ta viktige seiere forrige sesong, og de må bruke disse egenskapene i de kommende månedene.

Svakhet: Lite aktivitet i overgangsvinduet
The Clarets har bare signert Nick Pope og Johann Berg Gudmundsson fra Charlton i sommer, pluss at de har hentet et Jon Flanagan på lån. Laget har en liten spillerstall og det har vært et frustrerende overgangsmarked for Dyche. Gudmundsson var på delt førsteplass om målgivende pasninger forrige sesong, men han må klare mange fler enn elleve i år for å kunne utgjøre noe i verdens rikeste liga.

VIKTIG: N'Golo Kante blir viktig for Chelsea i år. Foto: Kevin Quigley/Daily Mail
N'Golo Kante
VIKTIG: N'Golo Kante blir viktig for Chelsea i år. Foto: Kevin Quigley/Daily Mail N'Golo Kante Vis mer

Chelsea
Styrke: N'Golo Kante
Antonio Contes aggressive og energiske filosofi passer N'Golo Kante perfekt. Hans upåklagelige ballvinningsegenskaper vil styrke Chelsea på midtbanenn. Dermed får Cesc Fabregas mer kreativ frihet og Kante kan bistå spanjolen. Franskmannen er flink til å komme seg ut av vanskelige situasjoner med ballen og kan spille første pasning i en kontring. Kante blir dermed viktig i både defensivt og offensivt for Chelsea.

Svakhet: Forsvarsfireren
Londonklubben har utvilsomt det svakeste forsvaret av alle tittelutfordrerne. Cesar Azpilicueta er en solid venstreback, men forrige sesong beviste Branislav Ivanovic at han ikke lenger har det som trengs. Gary Cahill er ikke en tittelvinnende midtback og Kurt Zouma mangler erfaring. John Terry kan overraske kritikerne, ettersom Conte ikke har noe problem med å stole på aldrende spillere. Uansett trenger Chelsea to nye forsvarspillere.

Crystal Palace
Styrke: En taktisk identitet
Man vet alltid hva man kan forvente av Alan Pardews tropp. Deres modell bygger på å absorbere presset og slå tilbake ved å bryte ned motstanderne fra kantene har ikke endret seg de siste årene. Dette er en verdfullt for Pardew fordi spillerne hans vet alltid hva de kan forvente av manageren.

Svakhet: Mangler en toppspiss
Pardews taktikk er avhengig av en sterk spiss på midten som kan holde på ballen og komme til avslutninger på pasninger. Christian Benteke har blitt koblet til Selhurst Park, men Liverpool nekter å gå ned på prislappen. Palace blir dermed litt tynne på toppen i åpningskampen.

EVERTONSJEF: Ronald Koemann Foto: THOMAS EISENHUTH/dpa
EVERTONSJEF: Ronald Koemann Foto: THOMAS EISENHUTH/dpa Vis mer

Everton
Styrke: En ny eier med ambisjoner
Den britisk-iranske milliardæren Farhad Moshiri fikk supporternes oppmerksomhet da han ga Ronald Koemann 100 millioner pund til overganger i sommer og har endret klubbens lønningsstruktur. På tross av en treig sommer på overgangssiden er de optimistiske på Goodison Park. Moshiris langsiktige planer er spennende og realistiske, og planene om en ny hjemmebane går endelig fremover.

Svakhet: Overgangssagaene
Det ser ut til at Everton må slite med Romelu Lukaku-sagaen helt til deadline day, det kan distrahere Koeman i august. Om spissen blir solgt vil det trigge flere kjøp og flere av Evertonspillerne vil ha lite tid til å bli kjent sin nye managers metoder og taktikk. Koemans taktiske fiosofi er direkte og rask – altså veldig forskjellig fra Roberto Martinez'.

Hull
Styrke: Erfaring
Hulls midtbanetrio Jake Livermore, Tom Huddlestone og David Meyler var trygge i klubbens 2015/16 sesong. I forsvar har de Michael Dawson og Curtis Davies som har mye erfaring mellom seg, mens Abel Hernandez vil ha større rolle i laget nå som han har mer erfaring fra engelsk fotball.

Svakhet: Klubben er et kaos
Hvor skal man begynne? Manager Steve Bruce sa opp i juli, klubben har bare signert spillere til ungdomslagene – ingen til A-laget. Mohamed Diame dro til Newcastle, flere spillere er skadet og supporterne raser mot eieren etter endringer i billettsystemet. Det er bare å forvente demonstrasjoner, panikkjøp og lite poeng.

GODT FORSVAR: Leicesters Christian Fuchs Foto: Action Images via Reuters / John Sibley
Livepic 
GODT FORSVAR: Leicesters Christian Fuchs Foto: Action Images via Reuters / John Sibley Livepic  Vis mer

Leicester City
Styrke: Forsvaret

Seriemesterne slapp bare inn 12 mål i de siste 21 kampene forrige sesong, og selv om de ikke kan klarer en reprise fra denne sesongen er det ingen grunn til å tro at forsvarstyrkene brått vil forsvinne. At Kante dro vil gjøre ting litt mer komplisert, men laget holdt nullen i så mange kamper i 2015/16 sesongen fordi motstanderne trakk seg tilbake i frykt for Leicesters kontringer. Med mindre Jamie Vardy og Riyad Mahrez forlater klubben vil ikke dette endre seg.

Svakhet: Flere kamper
Kampoppsettet ser greit ut for Leicester – de første seks kampene i gruppespillet til Champions League er på hjemmebane. Likevel vil det bli tøft for laget å være like stabile som i fjor for det vil ta på å spille flere kamper.

Liverpool
Styrke: Kontringsfarten

Nysignerte Sadio Mane og Gerginio Wijnaldum har tatt med seg etterlengtet fart inn i laget. Jürgen Klopp prøver å introdusere en kontringsstrategi med høyt tempo i Liverpool, og farten i angrepet er nøkkelen til suksess.

Svakhet: Den defensive midtbanen
Midt på banen mangler Liverpool en defensiv spiller. Lucas Leiva fant tilbake formen under Klopp forrige sesong, men han er for treig for managerens system. Wijnaldum er en belastning når han spiller i en defensiv rolle. Emre Can og James Milner var middelmådige forrige sesong og Jordan Henderson er for skadeplaget til at man kan regne med ham. Marko Grujic må tilpasse seg ligaen fort.

SENTRAL: Kevin De Bruyne. Foto: Simon Bellis/Sportimage/Cal Sport Media 
SENTRAL: Kevin De Bruyne. Foto: Simon Bellis/Sportimage/Cal Sport Media  Vis mer

Manchester City
Styrke: Kreativitet
Pep Guardiola er en fremragende trener innen angrepsspill, og variasjonen i Citys samspill vil være en glede å se på denne sesongen. Ingen andre lag i ligaen har så mange flinke offensive midtbanespillere. Klubben har hentet Leroy Sane og Nolito i sommer, og har Kevin De Bruyne, David Silva og Yaya Toure fra før. Supporterne vil bli imponert av samspillet og bevegelsene verdens beste taktikker legger opp til.

Svakhet: Guardiolas uerfarenhet med engelsk fotball
Sett bort i fra mangelen på en kvalitetsspiller på kanten av forsvaret er det en bekymring i City: Hvordan vil Guardiola tilpasse seg den aggressive ligaen? Da han ledet Barcelona og senere Bayern München var det en ting lagene hans slet med - motstandere som presset høyt og stresset forsvaret. Altså nøyaktig det engelske lag gjør. Men, Guardiola er utrolig flink til å tilpasse seg – han endrer taktikken sin på unike, oppfinnsomme måter.

Manchester United
Styrke: Et nytt fundament
José Mourinho har signert fire spillere: Eric Bailly, Paul Pogba, Henrikh Mkhitaryan og Zlatan Ibrahimovic, noe som burde snu Uniteds resultater ganske raskt. Bailly var fantastisk i sin debut mot Leicester – han holdt Vardy unna og virket sikker. Mkhitaryan har mye erfaring, mens Zlatan og Pogba er superstjerner.

Svakhet: Den sentrale midtbanen
Pogba får ikke rettet opp i alt. Forrige sesong var Uniteds midtbane ustabil og Mourinho vil slite med mindre Morgan Schneiderlin, Ander Herrera og Marouane Fellaini forbedrer seg noe enormt. Managerens taktikk passer Schneiderlin mye bedre enn Van Gaals treige ballbesittende taktikk, men franskmannen var på benken mot Leicester. Så det spørs hvordan Mourinho løser problemet.

HISSIG: Aitor Karanka. Foto: Action Images via Reuters / Ed Sykes
Livepic
HISSIG: Aitor Karanka. Foto: Action Images via Reuters / Ed Sykes Livepic Vis mer

Middlesbrough
Styrke: Fascinerende signeringer
Blant de nyopprykkede klubbene ser det ut til at Middlesbrough er den klubben som kan beholde plassen i Premier League. Mye på grunn av forsterkningene de har hentet: Den unge vingen Viktor Fischer har blitt hentet fra Ajax, mens Alvaro Negredo og Victor Valdes tilfører mye rutine på hver sin ende av banen. Den sentrale midtbanespilleren Marten de Roon fra Atalanta er den mest spennende signeringen – han tok flere taklinger enn noen andre spillere i Serie A forrige sesong med 121 taklinger.

Svakhet: Karankas forhold til spillerne
Aitor Karanka stormet ut fra en trening i mars etter en krangel med spillerne. Han fikk fortsette som trener, men skadene som ble gjort den dagen kan være permanente. Boro forbedret seg etter treningskonflikten, men ting kan bli mer intense dersom de ikke slår til fra start denne sesongen.

Southampton
Styrke: En dominerende midtbane

Selv uten Victor Wanyama har den nye manageren, Claude Puel, en superb sentral midtbane. Pierre-Emile Højbjerg er et godt tilskudd i et maskineri som allerede inkluderer Steven Davis og Jordy Clasie (to veldig undervurderte spillere).

Svakhet: Spissene
Southampton har ikke hentet noen erstatter for Graziano Pelle, noe som er et stort problem ettersom de også har solgt Sadio Mane. Shane Long har talent, men passer ikke i en sentral rolle. Dermed er Charlie Austin deres beste alternativ i Puels 4-3-3 formasjon. Southamptons sesong kan defineres ut fra de siste ukene i overgangsvinduet.

Stoke
Styrke: Bojan Krkic
Bojan avsluttet forrige sesong som benkesliter etter en slapp innsats i løpet av våren, men ettersom spanjolen gikk glipp av mye i oppkjøringsesongen var det ventet at han ville få det tøft. Nå er han i bedre form og man kan vente store ting fra den tidligere akademispilleren til Barcelona.

Svakhet: Dårlig avslutning og tøff start
Laget tok bare ni poeng på de siste ti kampene, og med få gode signeringer (utenom Joe Allen som kan bli en viktig brikke) kan den dårlige trenden fortsette. Med vanskelige kamper i starten av sesongen mot Middlesbrough, City, Everton og Tottenham kan ødelegge selvtilliten deres og plassere dem i bunnen av tabellen.

Sunderland
Styrke: En kompetent defensiv manager
David Moyes er mer opptatt av forsvar enn angrep, noe Everton og Unitedsupportere kan bekrefte. Dette blir viktig for Sunderland, hvor de (mange) tidligere managerne har satt sammen et sterkt forsvar og sentral midtbane.

DEFENSIVE MANAGER: David Moyes. Foto: Action Images via Reuters / Arnd Wiegmann
Livepic
DEFENSIVE MANAGER: David Moyes. Foto: Action Images via Reuters / Arnd Wiegmann Livepic Vis mer

Svakhet: Avhengige av Defoe
Laget er tynt og for 33 år gamle Jermaine Defoe er det vanskelig å gjøre like mye jobb som han gjorde forrige sesong - i så fall like effektivt som før. Moyes er ikke så god på å få maksimalt ut av spillerne, så forsterkninger på topp er utrolig viktig i overgangsvinduet.

Swansea
Styrke: Gylfi Sigurdsson
Få lag tør å sette sin lit til en spiller slik som Swansea har gjort til Gulfi Sigurdsson. Islendingen scoret og assisterte på 33% av PL-målene til klubben forrige sesong. Han fikk fornyet selvtillit under Francesco Guidolin, og etter at Andre Ayew dro vil Sigurdsson bli enda viktigere for laget.

Svakhet: Ingen dybde
Det er liten dybde i laget til Swanseas lag, et problem som ble enda verre da Ashley Williams dro til Everton. Med en rekke skader er det få spillere igjen å velge mellom.

Tottenham
Styrke: Angripende backer
Mauricio Pochettinos største taktiske suksess i England har vært hvordan har utnyttet de angripende backene: Nathaniel Clyne og Ryan Bertrand storspilte under ham i Southampton, og Kyle Walker og Danny Rose rev motstanderne i fillebiter i 2015/16. Vingene til Spurs har det med å gå inn mot midten av banen, dermed kan vi forvente at backene vil gjøre det samme i år som i fjor.

Svakhet: Dårlige til å stå i mot kontringer
Victor Wanyama er et godt tilskudd på midtbanen som vil hjelpe Tottenham med å stå i mot kontringer. Forrige sesong slapp de inn 35 mål, men de kan fortsatt bli mer solide.

VIKTIG: Troy Deeney. Foto: David Klein/Sportimage via PA Images
VIKTIG: Troy Deeney. Foto: David Klein/Sportimage via PA Images Vis mer

Watford
Styrke: En god manager
Walter Mazzarri har en sterk CV, han rykket opp med Livorno og Reggina, tok Sampdoria til Europaspill, og tok Napoli til andre og tredje plass i Serie A. Han hadde et mislykket opphold i Inter, men Watfordsupporterne bør glede seg over italieneren som har tatt over på Vicarage Road.

Svakhet: Få målfarlige spillere
Bare fem spillere scoret mer enn ett mål for Watford forrige sesong. Odin Ighalo og Troy Deeney scoret 28 mål til sammen (det utgjør 70% av Watfords mål). Mazzarri må få til en bedre dynamikk mellom spissene uten å ødelegge det defensive i laget.

West Bromwich
Styrke: Dødballsituasjoner
Baggies scoret 12 mål på dødball i 2015/16. Salomon Randon begynte å bli mer og mer målfarlig mot slutten av sesongen og han er deres største trussel i lufta.

Svakhet: Å score mål
Bare Aston Villa scoret mindre enn West Broms 34 mål forrige sesong. Uten forsterkninger vil det være vanskelig å forbedre den statistikken. Matt Phillips (den eneste spilleren de har signert i sommer) scoret åtte og hadde fem assist i Championship forrige sesong, det gjør ham brått til en viktig spiller for Pulis.

West Ham
Styrke: Ny arena
London Stadium representerer et steg opp for West Ham, og dersom vi tar utgangspunkt i åpningskampen mot NK Domzale vil overgangen bli en suksess. Supporterne skapte en utrolig stemning for spillerne, og alle er gira på en ny sesong.

Svakhet: De trenger en spiss
Det er mange talenter i West Ham, men Europaligaen kan ha en negativ virkning på laget. Det er tvilsomt at Andy Carroll klarer å holde seg skadefri hele sesongen og de trenger en ny spiss, selv om de har signert Andre Ayew.