Analyserer jentene til langt på natt

Jobber når spillerne sover.

GÖTEBORG (Dagbladet.no): Når de norske håndballjentene legger seg om kvelden, er det ikke alle lys som er slukket på spillerhotellet.

Videoteamet går nemlig gjennom alle kampene til Norges motstandere, og klipper det sammen slik Marit Breivik og Thorir Hergerisson vil ha det.

Det har blitt noen lange netter i EM.

- Vi sitter fra tidlig til seint for å få gjort den jobben som må gjøres, sier Mia Hermansson Högdahl til Dagbladet.no.

Mapper på hver spiller

Det norske videoteamet består også av Henning Krøger og Wenche Halvorsen Stensrud. De er i hallen på alle kampene og filmer selv, slik at det blir gjort akkurat slik de vil ha det.

Materialet legges inn på datamaskinen, og så starter redigeringen.

- Vi har egne mapper på hver enkelt spiller, hvor vi legger forsterkningsklipp og forbedringsklipp, sier Mia.

MYE Å STUDERE: Det norske videoteamet filmer alt og går gjennom det etterpå. Det klippes og de presenterer de pakkene trenerne og spillerne ønsker. Foto: BJØRN LANGSEM
MYE Å STUDERE: Det norske videoteamet filmer alt og går gjennom det etterpå. Det klippes og de presenterer de pakkene trenerne og spillerne ønsker. Foto: BJØRN LANGSEM Vis mer

Dermed kan de lett hente opp situasjoner spillerne ønsker å se på. Fokuset under EM ligger på forsterkningsdelen, siden kampprogrammet er så tett at det er vanskelig å få jobbet med ting som må bli bedre.

- Det viktigste er å bygge opp selvtilliten, forteller den tidligere verdenseneren.

- Bra hvis jeg sliter

- Vi er mest opptatt av oss selv, men samtidig analyserer vi motstanderne i alle faser, både når det gjelder deres styrker og svakheter, sier Hermansson Högdahl.

Det er ikke nytt at Norge har vegg til vegg-dekning av motstanderne på denne måten. Slik har forbundet holdt på i mange år.

Men Mia innrømmer at jobben har blitt betydelig enklere med åra, etter hvert som den teknologiske utviklingen har gitt dem nye muligheter.

- Det er veldig viktig og godt for oss å få noen bilder på motstanderen før vi skal spille, sier Gro Hammerseng til Dagbladet.no.

- Hvis jeg sliter kan det være greit å se noen klipp hvor jeg gjør ting bra, for å se at jeg for eksempel har hatt noen bra distanseskudd. Og så kan det være noen ganger du er i tvil forsvarsmessig på hva man burde gjort, så kan du se deg selv på video.

Analyserer jentene til langt på natt
- NYTTIG: Lagkaptein Gro Hammerseng synes videoanalysene er svært verdifulle.