Anand:- De siste åra har vært tøffe

Inderen reflekterer over VM-kampene.

I DYPE TANKER:  VIshy Anand under VM-kampen mot Magnus Carlsen. Foto: Lars Eivind Bones
I DYPE TANKER: VIshy Anand under VM-kampen mot Magnus Carlsen. Foto: Lars Eivind Bones Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SOTSJI (Dagbladet): Vishy Anand var i godt humør etter gårsdagens nederlag. Inderen viste sin klasse, gratulerte sin overmann Carlsen  og ga et svar som fikk hele pressekonferansen til å bryte ut i applaus.

Tøff periode Inderen fikk desidert minst oppmerksomhet av de to rivalene under kampen. I dag kom det plutselig en lang rekke med meldinger fra Anand på sosiale medier:

- Jeg har spilt VM-kamper nesten hvert år siden 2007, og det har vært tøft.  Du har hele tida en motstander som venter på deg, skriver Anand.

I de ni meldingene som kom på 23 minutter, innrømmet Anand at han sleit med å sove og grublet på VM-åra. Mange eksperter mener nå at VM-løpet er kjørt. Han får aldri en ny sjanse.

- Det er mange spørsmål jeg tenker på. Bommet jeg eller burde jeg ha gjort mer? Kanskje, skriver Anand og refererer nok til kampens ellevte parti hvor han tok noen store sjanser.

Anand har analysert sitt eget spill de siste åra. Han innrømmer at det var lettere å finne de riktige løsningene for noen år siden:

- Jeg var mest effektiv i 2008. Jeg ville gjøre forandringer i spillet mitt i 2010/2011. Jeg rettet på det til 2013, men bukket under for forberedelsene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer