Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Anand:- De siste åra har vært tøffe

Inderen reflekterer over VM-kampene.

 I DYPE TANKER:  VIshy Anand under VM-kampen mot Magnus Carlsen. Foto: Lars Eivind Bones
I DYPE TANKER: VIshy Anand under VM-kampen mot Magnus Carlsen. Foto: Lars Eivind Bones Vis mer

SOTSJI (Dagbladet): Vishy Anand var i godt humør etter gårsdagens nederlag. Inderen viste sin klasse, gratulerte sin overmann Carlsen  og ga et svar som fikk hele pressekonferansen til å bryte ut i applaus.

Tøff periode Inderen fikk desidert minst oppmerksomhet av de to rivalene under kampen. I dag kom det plutselig en lang rekke med meldinger fra Anand på sosiale medier:

- Jeg har spilt VM-kamper nesten hvert år siden 2007, og det har vært tøft.  Du har hele tida en motstander som venter på deg, skriver Anand.

I de ni meldingene som kom på 23 minutter, innrømmet Anand at han sleit med å sove og grublet på VM-åra. Mange eksperter mener nå at VM-løpet er kjørt. Han får aldri en ny sjanse.

- Det er mange spørsmål jeg tenker på. Bommet jeg eller burde jeg ha gjort mer? Kanskje, skriver Anand og refererer nok til kampens ellevte parti hvor han tok noen store sjanser.

Anand har analysert sitt eget spill de siste åra. Han innrømmer at det var lettere å finne de riktige løsningene for noen år siden:

- Jeg var mest effektiv i 2008. Jeg ville gjøre forandringer i spillet mitt i 2010/2011. Jeg rettet på det til 2013, men bukket under for forberedelsene.

Vanskelig Magnus Carlsen skrøt av sin indiske rival i går, og mente Anand ga ham mye tøffere kamp enn i fjor. Spesielt forberedelsene med hvit var nordmannen imponert over.

Anand mener det blir vanskeligere og vanskeligere å hevde seg i moderne sjakk:

- I år har jeg greid å begrense arbeidsmengden, men sekundantene mine ba meg om å roe meg ned. Men moderne sjakk er veldig komplisert, du kan ikke styre alle aspektene. På 80-tallet kunne jeg bare lese en bok og få en ide, i dag må jeg sitte tre uker med sekundantene og prøve for å kanskje få en.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling