Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Anand fikk salen til å le da han ble spurt om Kasparov

Dro en Elvis-vits.

(Dagbladet): Det ble en del oppstyr rundt sjakklegenden Garry Kasparovs ankomst til VM-byen Chennai i går.

Kasparov nevnte i en spalte han skrev i Business Insider for en uke siden at han skulle være innom byen under tredje og fjerde parti før han reiste videre.

Likevel har det blitt spekulert i at han er der for å hjelpe Magnus Carlsen, som han fungerte som trener for i 2009.

Etter at også dagens parti endte med remis, som de to første i helga, fikk både Carlsen og den indiske verdensmesteren Vishy Anand spørsmål om Kasparovs tilstedeværelse.

- Jeg har ikke sett ham her ennå. Det er fint at en av spillets legender er her for å se kampen, det gir det en ekstra dimensjon, på en måte, svarte Carlsen.

Elvis-vits Anand ble deretter stilt det samme spørsmålet, eller helt spesifikt: «Blir du skremt av at Kasparov er i bygningen?»

- Er han blitt som Elvis, nå? spurte Anand og høstet latter fra hele presserommet.

Spøken hans henspiller på uttrykket «Elvis has left the building», som gjerne ble sagt etter konsertene til Elvis Presley for å bli kvitt fans som ventet i bygningen i håp om å få et møte med rockelegenden. Seinere har det blitt en frase som går igjen i popkulturen.

Anand har imidlertid ingen problemer med at Kasparov hilser innom VM-byen et par-tre dager.

- Det er fint at han er her, sa inderen.

- Fortjener respekt Kasparov driver for tida valgkamp foran presidentvalget i Fide, der han stiller som motkandidat til Kirsan Ilzjumzjinov.

HAR IKKE SETT HAM: Verken Magnus Carlsen eller Vishy Anand hadde sett noe til Garry Kasparov i VM-byen Chennai etter dagens parti. Likevel handlet et flertall av spørsmålene på pressekonferansen om den russiske legenden. Foto: Kirill Kudryavtsev, AFP / NTB Scanpix
HAR IKKE SETT HAM: Verken Magnus Carlsen eller Vishy Anand hadde sett noe til Garry Kasparov i VM-byen Chennai etter dagens parti. Likevel handlet et flertall av spørsmålene på pressekonferansen om den russiske legenden. Foto: Kirill Kudryavtsev, AFP / NTB Scanpix Vis mer

Carlsen ble også spurt om hva han synes om at Kasparov ikke ble tatt imot av det internasjonale sjakkforbundet Fide, og ble nektet adgang til pressesenteret i går.

- Jeg vil ikke begi meg inn på politikk, men jeg synes han fortjener å behandles med respekt uavhengig av om han stiller som motkandidat til Kirsan (Ilzjumzjinov), sier Carlsen.

På det tidspunktet brøt Fides pressetalskvinne Anastasija Karlovitsj, som leder pressekonferansene etter partiene, inn og presiserte:

- Ikke glem at det var fridag i går. Pressesenteret var ikke åpent.

- Så ham ikke Dagbladets sjakkekspert Einar Gausel er blant de som har ment at bare nærværet til Carlsens gamle trener kan være ubehagelig for Anand.

Men den regjerende verdensmesteren virket meget uberørt og avslappet da han i dag ble spurt om hvorvidt tilstedeværelsen til Kasparov påvirket ham:

- Jeg så ham ingen steder, så...

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media