MOT RETURMATCH: Viswanathan Anand (t.v.) er på god vei mot å sikre seg sjansen til å vinne tilbake verdensmestertittelen fra Magnus Carlsen. Men i går var han sliten og tok det han kaller en «praktisk avgjørelse» og spilte remis. Foto: AP / NTB Scanpix
MOT RETURMATCH: Viswanathan Anand (t.v.) er på god vei mot å sikre seg sjansen til å vinne tilbake verdensmestertittelen fra Magnus Carlsen. Men i går var han sliten og tok det han kaller en «praktisk avgjørelse» og spilte remis. Foto: AP / NTB ScanpixVis mer

Anand forklarer hvorfor han ikke gikk for seieren

- Jeg kan telle poeng.

(Dagbladet): Viswanathan Anand har så godt som sikret seg omkamp mot Magnus Carlsen om VM-tittelen.

Med to poeng igjen å spille om i kandidatturneringen i Khanty-Mansijsk, leder han med ett poeng på nummer to, Levon Aronian. Anand har dessuten overtaket på Aronian i innbyrdes oppgjør.

En seier i går kunne dermed så godt som avgjort turneringen, men Anand valgte likevel å gi remis mot Dmitrij Andreikin. I stedet for å gå for seieren, spilte han en trekkgjentakelse.

- Jeg var allerede veldig sliten. Partiet hadde kostet masse energi, og jeg var ikke i stand til å finne veien til seier, og besluttet at jeg ikke ville utfordre skjebnen, forklarte Anand på pressekonferansen etterpå, ifølge det indiske nyhetsbyrået PTI.

Han ble presset på om han ikke burde gått for en seier nå som muligheten til turneringsseier nærmer seg, men svarte avvisende.

- Jeg kan telle poeng, en seier i dag ville ha vært mye bedre for meg i turneringen, men jeg klarte det ikke. Jeg tok bare en praktisk avgjørelse.

I dag er det hviledag foran de to siste rundene. Anand spiller med svarte brikker mot Sergej Karjakin i morgen og med hvitt mot Peter Svidler på søndag.

Aronian spiller med svart mot Andreikin i morgen og med hvitt mot Karjakin på søndag.