KAN FÅ REVANSJ: Viswanathan Anand leder kandidatturneringen i Russland. Vinneren får retten til å utfordre Magnus Carlsen om verdensmestertittelen seinere i år.
Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
KAN FÅ REVANSJ: Viswanathan Anand leder kandidatturneringen i Russland. Vinneren får retten til å utfordre Magnus Carlsen om verdensmestertittelen seinere i år. Foto: Erlend Aas / NTB scanpixVis mer

Anand fortsetter å imponere i jakten på Carlsen-revansj

Leder kandidatturneringen etter fem runder.

(Dagbladet): Åtte mann kjemper om retten til å utfordre Magnus Carlsen om verdensmestertittelen seinere i år, og det er fortsatt Viswanathan Anand som ligger best an etter 5. runde.

I dag spilte inderen remis mot sisteseedede Dmitry Andreikin fra Russland med svarte brikker, men beholder likevel ledelsen i kandidatturneringen med sine 3½ poeng etter fem runder.

- Jeg var veldig fornøyd med posisjonen min halvveis i spillet, men det ble ikke noe mer, sa Anand på pressekonferansen etter duellen.

Peter Svidler slo Veselin Topalov fra Bulgaria i dag, og er et halvt poeng bak ledende Anand. Den samme avstanden er det ned til Vladimir Kramnik og Levon Aronian som spilte remis. Sistnevnte var heldig som fikk med seg det ene halvpoenget.

Drømmestart Anand fikk en drømmestart i kandidatturneringen som spilles i russiske Khanty-Mansijsk da han slo Levon Aronian fra Armenia i åpningspartiet. Det overrasket flere eksperter at Anand reiste seg, etter nedturen han opplevde mot Magnus Carlsen i VM.

Aronian er ranket som nummer to i verden, bak suverene Carlsen. Mannen fra Armenia regnes av flere eksperter som den mest opplagte utfordreren til den norske VM-helten.

Det skal spilles totalt 14 runder i turneringen, så Anand har en lang vei å gå før han kan få sin mulighet til revansj mot Carlsen. Turneringen avsluttes 31. mars.

Det er foreløpig ikke bestemt hvor VM-kampen spilles.

Usikke før start Carlsen vant nettopp denne turneringen som ble arrangert i London i fjor, og fikk dermed utfordre regjerende verdensmester Anand i Chennai.

Anand har tidligere vunnet VM fem ganger, men det var usikkert om han i det hele tatt ville stille i kandidatturneringen.