Anand hadde strupetak på Carlsen, men så forsøkte han seg med et siste offer

Magnus er verdensmester.

VERDENSMESTER: Det så lenge mørkt ut for Magnus Carlsen i det ellevte partiet, men da Anand gjorde en liten glipp var nordmannen nådeløs. Med seier i dag er det ingen måte Anand kan ta ham igjen, og dermed forsvarer han VM-tittelen. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
VERDENSMESTER: Det så lenge mørkt ut for Magnus Carlsen i det ellevte partiet, men da Anand gjorde en liten glipp var nordmannen nådeløs. Med seier i dag er det ingen måte Anand kan ta ham igjen, og dermed forsvarer han VM-tittelen. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SOTSJI/OSLO (Dagbladet): Etter hviledagen i går var dette dagen hvor Magnus Carlsen kunne sette den siste metaforiske spikeren i VM-kista til Vishy Anand.

Med seier ville han avgjøre VM-kampen til sin fordel, men Anand viste nok en gang at han er en helt annen spiller enn han var for ett år siden i Chennai og forsvarte seg lenge godt. Før han gjorde den skjebnesvangre feilen.Tårntrekket i det 27. trekket skulle vise seg å være nok til å velte inderens VM-håp, og etter 45 trekk var det over

Magnus Carlsen vant det ellevte partiet, øker ledelsen til 6,5-4,5 og kan nok en gang krones som verdensmester.

Snufset Magnus Carlsen gikk inn med et lite handicap i dagens parti. Nordmannens lege, Brede Kvisvik, innrømmet to timer før partiet at Carlsen ikke var i toppslag.

Carlsen var ikke helt på topp, og la ofte hodet ned i hånda og kikket rundt seg i spillelokalet. Han gnei seg i ansiktet og snufset konstant i de ti minuttene pressen fikk stå rett ved brettet.

- Kuleste trekket Også i dag ble det et klassisk Berlin-forsvar, men duellantene bega seg etterhvert ut i lite kartlagt terreng.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer