Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Anand har ikke skapt noe siden parti tre. Dette var en ny misbrukt mulighet

Anand jakter seieren han må ha.

 ER DET MULIG?:  Etter å ha slitt med å skape noe mot Magnus Carlsen må Vishy Anand snart begynne å tenke: Hvordan skal jeg bryte ham? Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
ER DET MULIG?: Etter å ha slitt med å skape noe mot Magnus Carlsen må Vishy Anand snart begynne å tenke: Hvordan skal jeg bryte ham? Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer

SOTSJI (Dagbladet): Magnus Carlsen fikk en enkel jobb med å forsvare seg til remis i dag. På en dag hvor Carlsen ikke var pigg fra starten, må det sies å være en seier med fire partier igjen. Nordmannen behold ledelsen, og Anand må ha en seier for å komme inn igjen i VM-kampen.

- Jeg fikk ikke mye ut av dette, men det er fortsatt kamper igjen, sa en skuffet Anand på dagens pressekonferanse.

- Han har nok delte følelser. Han er nok fortsatt skuffet over det sjette partiet. Samtidig så ligger han bedre an enn i Chennai, og alt han trenger er en seier for at det er dødt løp.  Jeg tror Anand er greit fornøyd med matchen så langt. Han henger godt med, sier pappa Henrik Carlsen til Dagbladet.

I problemer Aniek Paul fra avisen Mint har fulgt Anand tett i tjue år. Han er forsiktig med å kritisere sin landsmann, men innrømmer at det begynner å se tøft ut:

- De tre partiene med hvitt (inkludert dagens) er veldig viktige for Anand.  Dette var en misbrukt mulighet for Anand. Han greide ikke å  skape et angrep, og han kan ikke forvente en seier  hvis han ikke setter seg i en posisjon hvor det er muligheter for det. Han må skape problemet. Det har han ikke greid siden parti tre. Carlsen har en fordel og er en bedre spiller.  Han er også 21 år yngre, og det er en stor fordel, sier inderen til Dagbladet.

Hvordan skal Anand greie å snu dette?

- Han må stole på forberedelsene sine. Men vi har ikke sett noe stort fra Anands side uten om parti tre.  Carlsen greide lett å nøytralisere hvits fordel i dag og det viser at han er godt forbedret, sier Paul.

Bruker hviledagen Fram mot VMs siste fire partier må Anand ha en seier.  I morgen er det hviledag, og Anand fortalte i dag at han kommer til å bruke dagen på forberedelsen. Da må ha finne ut:  Skal han fortsette å kjøre samme løp som tidligere eller legge om taktikken?

- Han kommer nok ikke til å være desperat. Han må henge med. Selv om det blir tre remiser til, vil kampen bli avgjort i det siste partiet.  Det er ikke noe poeng for Anand å gjøre noe vilt og uortodoks også tape enda en kamp, sier Paul.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling