- Anand har ikke skapt noe siden parti tre. Dette var en ny misbrukt mulighet

Anand jakter seieren han må ha.

ER DET MULIG?:  Etter å ha slitt med å skape noe mot Magnus Carlsen må Vishy Anand snart begynne å tenke: Hvordan skal jeg bryte ham? Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
ER DET MULIG?: Etter å ha slitt med å skape noe mot Magnus Carlsen må Vishy Anand snart begynne å tenke: Hvordan skal jeg bryte ham? Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SOTSJI (Dagbladet): Magnus Carlsen fikk en enkel jobb med å forsvare seg til remis i dag. På en dag hvor Carlsen ikke var pigg fra starten, må det sies å være en seier med fire partier igjen. Nordmannen behold ledelsen, og Anand må ha en seier for å komme inn igjen i VM-kampen.

- Jeg fikk ikke mye ut av dette, men det er fortsatt kamper igjen, sa en skuffet Anand på dagens pressekonferanse.

- Han har nok delte følelser. Han er nok fortsatt skuffet over det sjette partiet. Samtidig så ligger han bedre an enn i Chennai, og alt han trenger er en seier for at det er dødt løp.  Jeg tror Anand er greit fornøyd med matchen så langt. Han henger godt med, sier pappa Henrik Carlsen til Dagbladet.

I problemer Aniek Paul fra avisen Mint har fulgt Anand tett i tjue år. Han er forsiktig med å kritisere sin landsmann, men innrømmer at det begynner å se tøft ut:

- De tre partiene med hvitt (inkludert dagens) er veldig viktige for Anand.  Dette var en misbrukt mulighet for Anand. Han greide ikke å  skape et angrep, og han kan ikke forvente en seier  hvis han ikke setter seg i en posisjon hvor det er muligheter for det. Han må skape problemet. Det har han ikke greid siden parti tre. Carlsen har en fordel og er en bedre spiller.  Han er også 21 år yngre, og det er en stor fordel, sier inderen til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer