NEDSLÅTT: Vishy Anand har vært langt nede etter tapet for Magnus Carlsen, men forbereder seg nå på å spille sjakk igjen. Først ut er en hurtigsjakkturnering i London. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
NEDSLÅTT: Vishy Anand har vært langt nede etter tapet for Magnus Carlsen, men forbereder seg nå på å spille sjakk igjen. Først ut er en hurtigsjakkturnering i London. Foto: Bjørn Langsem / DagbladetVis mer

Anand har ingen planer om å legge opp etter VM-tapet for Carlsen

Men innrømmer at han kanskje undervurderte nordmannen.

(Dagbladet): Etter at Magnus Carlsen ble kronet som sjakkverdenens nye konge for halvannen uke siden, har det vært stille rundt den gamle mesteren. Vishy Anand virket slagen på premieseremonien, hvor han også fikk sitte helt i fred, mens 23-åringen fra Lommedalen måtte eskorteres ut. 

Distanserte seg I et intervju med indiske The Telegraph sier 43-åringen at han kommer til å fortsette å satse på sjakken, til tross for at det har blitt spekulert i at VM-taper var spikeren i kista for sjakk-karrieren hans.

- Jeg skal snart til London for å spille en hurtigsjakkturnering. Å komme tilbake ved sjakkbrettet vil hjelpe meg å bli kvitt minnene om tapet for Carlsen. Etter det skal jeg ta en pause for å tenke på framtida, men jeg har ingen planer om å legge opp, sier Anand til avisa.

Inderen passer også på å skryte av sin overmann i intervjuet, som VG først omtalte, selv om stemninga de to i mellom til tider var svært anspent.

- Presset med å spille en VM-finale gjorde noe med kroppsspråket vårt. Vi hadde ingen problemer med hverandre for et år siden, men da det ble klart at vi begge skulle spille for å vinne VM-tittelen, distanserte vi oss fra hverandre, sier Anand, som synes pressekonferansene var den verste delen av VM-finalen.

Vondt 43-åringen forteller at han fortsatt jobber med å komme seg over tapet, men at det går mye bedre nå enn for en uke siden. Likevel kan det ta tid å komme seg over knekken, sier han.

- Det gjør definitivt vondt. Å miste verdensmestertittelen gjør virkelig vondt, faktisk. Finalen i Chennai kommer til å være en milepæl i karrieren min, men ikke i positiv forstand.

- Er det noe lett svar på hva som gikk galt mot Carlsen?

- Jeg tror aldri vi vil få vite nøyaktig hva som gikk galt, det er ikke noe lett svar. Jeg forberedte meg hardt, men strategien min virket ikke. Det er den enkle sannheten, jeg fikk aldri tak på Carlsen. Under forberedelsene forestilte jeg meg personen jeg skulle spille mot, men personen jeg møtte på andre siden av bordet viste seg å være annerledes. Du kan si at jeg overvurderte evnene mine til å takle Carlsen, eller at jeg undervurderte ham. Det kommer an på hvordan du ser på det.