Anand hemmelighetsfull om trekket som satte Carlsen fullstendig ut av spill

- I overkant frekt.

HEMMELIGHETSFULL: Vishy Anand spilte nok en gang godt i forsvar, og rodde i land et raskt remis etter trekkgjentakelse. Det 13. trekket hvor han flyttet løperen sin fra a6 til b7, ville han derimot ikke diskutere. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
HEMMELIGHETSFULL: Vishy Anand spilte nok en gang godt i forsvar, og rodde i land et raskt remis etter trekkgjentakelse. Det 13. trekket hvor han flyttet løperen sin fra a6 til b7, ville han derimot ikke diskutere. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I dag var dagen Magnus Carlsen skulle slå tilbake etter tirsdagens parti hvor det kunne se ut som om han sleit med å holde seg våken.

I dag skulle han legge press på Vishy Anand, og kanskje sette den siste spikeren i kista. I dag skulle han avgjøre VM-kampen. Men slik gikk det altså ikke. Nok en gang viste utfordreren at han har forberedt seg veldig godt, og etter ganske nøyaktig en time endte det niende partiet mellom de to i remis.

Vil ikke snakke om det På pressekonferansen etter partiet fikk Anand spørsmål om nettopp disse forberedelsene, men med et lurt smil gjorde han det klart at det er noe han akter å holde for seg selv.

- Det vil jeg ikke forklare, var den korte beskjeden fra «Tigeren fra Madras». En tiger hvis klør er i ferd med å vokse ut igjen etter å ha blitt ettertrykkelig klippet ved flere anledninger det siste året.Trekket Anand fikk spørsmål om var det 13. trekket der han flyttet løperen sin fra a6 til b7. Dagbladets sjakkekspert Einar Gausel tror dette trekket kom som et lite sjokk på nordmannen.

- Denne løperretretten kom nok som en overraskelse på nordmannen. I åpningsfasen er det ofte uklokt å flytte samme offiser to ganger, da man gjerne prøver å få ut en ny brikke hver gang man er i trekket. Carlsen gikk på med e-bonden sin for å åpne angrepslinjer mot den svarte kongen, men Anand hadde resepten klar, sier Gausel.- Det var nesten i overkant frekt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer