Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Anand hemmelighetsfull om trekket som satte Carlsen fullstendig ut av spill

- I overkant frekt.

HEMMELIGHETSFULL: Vishy Anand spilte nok en gang godt i forsvar, og rodde i land et raskt remis etter trekkgjentakelse. Det 13. trekket hvor han flyttet løperen sin fra a6 til b7, ville han derimot ikke diskutere. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
HEMMELIGHETSFULL: Vishy Anand spilte nok en gang godt i forsvar, og rodde i land et raskt remis etter trekkgjentakelse. Det 13. trekket hvor han flyttet løperen sin fra a6 til b7, ville han derimot ikke diskutere. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

(Dagbladet): I dag var dagen Magnus Carlsen skulle slå tilbake etter tirsdagens parti hvor det kunne se ut som om han sleit med å holde seg våken.

I dag skulle han legge press på Vishy Anand, og kanskje sette den siste spikeren i kista. I dag skulle han avgjøre VM-kampen.

Men slik gikk det altså ikke. Nok en gang viste utfordreren at han har forberedt seg veldig godt, og etter ganske nøyaktig en time endte det niende partiet mellom de to i remis.

Vil ikke snakke om det På pressekonferansen etter partiet fikk Anand spørsmål om nettopp disse forberedelsene, men med et lurt smil gjorde han det klart at det er noe han akter å holde for seg selv.

- Det vil jeg ikke forklare, var den korte beskjeden fra «Tigeren fra Madras». En tiger hvis klør er i ferd med å vokse ut igjen etter å ha blitt ettertrykkelig klippet ved flere anledninger det siste året.

Trekket Anand fikk spørsmål om var det 13. trekket der han flyttet løperen sin fra a6 til b7. Dagbladets sjakkekspert Einar Gausel tror dette trekket kom som et lite sjokk på nordmannen.

- Denne løperretretten kom nok som en overraskelse på nordmannen. I åpningsfasen er det ofte uklokt å flytte samme offiser to ganger, da man gjerne prøver å få ut en ny brikke hver gang man er i trekket. Carlsen gikk på med e-bonden sin for å åpne angrepslinjer mot den svarte kongen, men Anand hadde resepten klar, sier Gausel.

- Det var nesten i overkant frekt.

«Festlig» Ikke lenge etterpå var det hele over. Gausel tror det raske partiet gnager på Carlsen, noe som forøvrig ble enda tydeligere da Carlsen la ut følgende melding på Twitter.

- Vel, det var festlig, var det ikke, skrev han til sine 86 000 følgere.

- Carlsen var neppe fornøyd med at Anand nøytraliserte serven hans ved hjelp av hjemmeforberedelser, men remis (uavgjort) bringer ham tross alt ett skritt nærmere VM-seier, sier Gausel.

Men samtidig som resultatet ikke på noen måte er krise for Carlsen, lot Gausel seg også imponere av Anand. Inderen traff godt i forberedelsene i det niende partiet og brukte knapt 15 minutter på 19 trekk.

- Det var tydelig at Anand spilte i forberedelsene sine og at det stemte perfekt, sier Gausel.

Spenning På pressekonferansen var det en mer bestemt, kontant og nesten aggressiv Anand som viste seg fram. Han ønsket ikke å gå inn i noen diskusjon om hva som eventuelt skjer framover i mesterskapet.

- Jeg ønsker ikke å sitte her og diskutere om hva jeg tror. Det er et mesterskap å spille om, sa Anand på pressekonferansen.

Han sa også at han kom i en komfortabel posisjon med svart etter et par trekk fra Magnus Carlsen.

- Nå gjelder det å komme sterkt tilbake med hvit, sa Anand etter det rekordkorte partiet.

Og skulle han klare å gjennomføre planen vil det være duket for en voldsomt duell. Vinner Anand i morgen, står det helt likt. 

BETENKT: Magnus Carlsen fikk heller ikke i dag hull på Vishy Anands forsvar. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
BETENKT: Magnus Carlsen fikk heller ikke i dag hull på Vishy Anands forsvar. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media