Anand lader opp til tve­kampen mot Magnus Carlsen med denne gjengen

Kan alle episodene.

KOMEDIE I SÆRKLASSE: Fawlty Towers, eller Hotell i Særklasse, er en av Viswanathan Anands måter å slappe av på før VM-kampen mot Magnus Carlsen. - Absolutt. Jeg har sett alt. Når det kommer til Hotell i Særklasse kan jeg nærmest resitere hver eneste episode, sa han for noen år tilbake. Foto: AFP Photo/Leon Neal/NTB Scanpix
KOMEDIE I SÆRKLASSE: Fawlty Towers, eller Hotell i Særklasse, er en av Viswanathan Anands måter å slappe av på før VM-kampen mot Magnus Carlsen. - Absolutt. Jeg har sett alt. Når det kommer til Hotell i Særklasse kan jeg nærmest resitere hver eneste episode, sa han for noen år tilbake. Foto: AFP Photo/Leon Neal/NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Der Magnus Carlsen ankommer VM-byen Sotsji sent tirsdag kveld, har hans motstander allerede vært på plass i Russland noen dager.

Viswanathan Anand møtte Dagbladet utenfor hotellet i går kveld, og inderen som er på hevntokt forklarte at familien har vært en viktig brikke i forberedelsene (krever innlogging).

Likevel virker det ikke kontakt med familien er det eneste Anand bruker tid på i oppkjøringa. God gammel britisk komedie er tydeligvis en viktig del av avkoblingen. I formiddag la han ut en stillingsrapport fra Sotsji på sin Twitter-konto:

- Lange turer, «Javel, herr statsråd», «Hotell i Særklasse» og naturdokumentarer. Været er pent, men kaldt. Det er sånn jeg har det, skriver han.

Kan alt Og dette er heller ikke første gangen Anand avslører en voldsom entusiasme for komedie av den gamle britiske skolen.

For tre år siden fikk han spørsmål av den engelske avisa The Guardian om han bare likte Monthy Python, eller om han også så Hotell i Særklasse og Life of Brian.

LATTERMILD: Viswanathan Anand har ord på seg for å være en alvorlig type, men nå og da trekker han også på smilebåndet. John Cleese er en stor favoritt. Foto: NTB Scanpix
LATTERMILD: Viswanathan Anand har ord på seg for å være en alvorlig type, men nå og da trekker han også på smilebåndet. John Cleese er en stor favoritt. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Absolutt. Jeg har sett alt. Når det kommer til Hotell i Særklasse kan jeg nærmest resitere hver eneste episode, sa han.

Referanse I 2008 var det tyske Spiegel som hadde et lengre intervju med sjakkmesteren forut for VM-kampen mot russiske Vladimir Kramnik.

Journalisten spurte om tapet i en turnering i Bilbao like før tittelkampen hadde noe å si for selvtilliten hans. Anand gjorde det klart at det ikke var noe han ville snakke om, og brukte en ikke helt ukjent Hotell i Særklasse-episode for å illustrere sitt poeng.

- Tusen takk for at du bragte det på bane. Det minner meg om John Cleese fra Monty Python. I Hotell i særklasse er det en gruppe tyskere som gjester hotellet hans, og sier til sine ansatte at de ikke skal snakke om krigen. Naturlig nok klarer da ikke han å snakke om noe annet. Så vennligst, ikke snakk om Bilbao, i intervjuet gjengitt av chessbase.com.