Anand nektet å bytte dronninger og gikk for matt. Så svarte Carlsen

Langt og tett parti.

FØRSTE PARTI: Magnus Carlsen og Vishy Anand under dagens åpningsparti av VM-kampen i Sotsji. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
FØRSTE PARTI: Magnus Carlsen og Vishy Anand under dagens åpningsparti av VM-kampen i Sotsji. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SOTSJI/OSLO (Dagbladet): Det var stor spenning knyttet til det første partiet av VM-kampen mellom Magnus Carlsen og Vishy Anand i Sotsji.

Carlsen uttalte før mesterskapet at sjakkformen kanskje ikke var helt der den skulle være, og at selvtilliten ikke var helt på topp.

Det kan derimot se ut som om 23-åringen, i dag med svart, har funnet tilbake til de taktene som gjør ham til verdens beste sjakkspiller.Anand forsøkte lenge å presse verdensmesteren, men Carlsen sto imot og snudde etter hvert partiet på hodet uten at han heller klarte å finne vinnermulighetene.

Til slutt endte det første partiet mellom de to kamphanene med remis

- Ingen av oss spilte med selvtillit i starten av kampen, men jeg kom meg ut av en god posisjon og det var ingen sjanse til å vinne. Det var likevel en god start. Et halvt poeng er en grei start. Jeg ønsker alltid å vinne, men i dag så jeg ingen opplagte sjanser, sier Magnus Carlsen til pressen. Remis Rundt 40 journalister og fotografer fulgte dagens åpningsparti ringside. Samtlige sto spent og ventet med inntil de to aktørene entret podiet hvor bordet med sjakkbrettet sto. Da startet det umiddelbart et blitzregn over Carlsen og Anand, som ikke så ut til å la seg påvirke av det. Klokken 15.00 Sotsji-tid var VM i gang, etter at Anand startet partiet med fordelen av de hvite brikkene. Der Carlsen brukte lang tid på å tenke innledningvis, var Anand meget rask etterhvert som de to gikk inn i en Grünfeld Indisk åpning. En åpning der hvit står meget sterkt i sentrum, mens Carlsen med svart må forsøke å angripe sentrum med sine offiserer fra sidene.Det ble også klart at det ikke ville bli noen reprise av fjorårets førsteparti som var veldig raskt unnagjort.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer