Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Anand pugget sjakk på hotellet mens Carlsen spilte fotball og basket

Brukte hviledagen helt forskjellig.

MYE PSYKOLOGI: Magnus Carlsen virker tilfreds med situasjonen i VM, mens Vishy Anand har mye å jobbe med.
Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
MYE PSYKOLOGI: Magnus Carlsen virker tilfreds med situasjonen i VM, mens Vishy Anand har mye å jobbe med. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): Magnus Carlsen - Vishy Anand 4,5 - 2,5.

Remis ble utfallet i det syvende VM-partiet i Chennai i dag, et utfall begge spillerne virket ganske fornøyde med etterpå.

Magnus Carlsen brukte de to siste partiene før hviledagen i går på å skaffe seg et viktig forsprang med to seire, og er tilfreds med å holde uavgjort i dag.

Anand på sin side var ute etter å stoppe nordmannens seiersrekke.

- Etter de to siste kampene er det godt å bryte seiersrekka, men jeg hadde håpet jeg kunne presse ham litt mer. For å være ærlig, så klarte jeg ikke det så mye, sier Anand til pressen.

Holdt ikke hviledagen hellig Igjen var inderen noe mindre tålmodig med journalistene enn Carlsen, ikke så rart med tanke på stillingen i VM. Ulikt brukte de også hviledagen i går.

Mens Carlsen igjen drev med idrett for å koble av, jobbet Anand med å finne nøkkelen til å snu tendensen i kampen.

- Været lar deg ikke gjøre så mye, det er en hyggelig tid å være her på, men det er ikke spesielt gode forhold til å gå ut. Jeg ble på hotellet og jobbet litt, sier den regjerende verdensmesteren, uten å ville gå i detalj på hva han og teamet jobbet med.

- Vi måtte analysere litt hva som foregår, men det er ikke noe jeg kan fortelle om nå, sier Anand.

Carlsen på sin side tok det mer med ro.

- Vi spilte litt basket og fotball, ikke så vellykket, men det var gøy, sier nordmannen med et stort glis.

Mye psykologi Det psykiske spillet mellom de to har fått mye oppmerksomhet, og både kroppspråk underveis i partiene og etterpå blir brukt for og mot spillerne.

- Ja, det er mye psykologi involvert, svarer Vishy Anand kort på spørsmål om hvor mye den biten betyr.

Magnus Carlsen antyder samtidig at han har fått et lite overtak.

- Det er psykologiske sider ved dette, og det er ingen tvil om at parti fem (Carlsens første seier) influerte neste parti, og det er uunngåelig. Du prøver bare å komme deg videre så godt du kan, men det er ikke så lett. Spesielt dersom du har tapt, så klart, sier nordmannen, som også føler litt på sommerfuglene.

- Det er fortsatt nerver der, sånn er det. Men du finner roen underveis i kampen, og da blir det kanskje litt lettere, sier Carlsen.

Kampen fortsetter med åttende parti i morgen.