TANKEFULL: Få hadde regnet med at Vishy Anand skulle slå tilbake etter nederlaget mot Magnus Carlsen i Chennai. Tigeren fra Madras var derimot ikke død. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET
TANKEFULL: Få hadde regnet med at Vishy Anand skulle slå tilbake etter nederlaget mot Magnus Carlsen i Chennai. Tigeren fra Madras var derimot ikke død. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADETVis mer

Anand-remis øker sjansene for VM-reprise mot Carlsen

Nytt sterkt resultat i kandidatturneringa.

(Dagbladet): Vishy Anand spilte remis mot verdenstreer Vladimir Kramnik i den ellevte runden av kandidatturneringa i Khanty-Mansijsk. Inderen hadde sorte brikker, og resultatet må derfor regnes som sterkt.

Anand er fortsatt ubeseiret i turneringa, og klarer seg etter alle solemerker med tre remis-partier de siste dagene.

Mye skal derfor gå galt for at høstens VM-kamp ikke blir en reprise av den som gikk av stabelen i Chennai i november.

Bekymret Kramnik Tre partier gjenstår for Anand, og den forhenværende verdensmestere har en ledelse på ett poeng til Levon Aronian, som i dag spilte remis mot Peter Svidler.

Dermed har Anand skjebnen i egne hender.

Inderen spiller blant annet i hvite brikker mot Peter Svidler og Dmitrij Andrejkin - de to svakeste spillerne i turneringa basert på rangeringspoeng.

Etter partiet mot Anand, innrømmet russiske Kramnik at han følte presset mot «Tigeren fra Madras».

- Selv da jeg hadde et overtall på to bønder, var jeg bekymret. Jeg måtte trippelsjekke for å være sikker på at jeg ikke gjorde noen tabber, sier Kramnik ifølge turneringas offisielle nettside.

Feilslått spådom? Før turneringa holdt Carlsen verdenstoer Aronian og alltid farlige Kramnik som favoritter til å vinne.

- Men jeg frykter ingen, understreket Carlsen til Dagbladet.

Én ting var hvertfall Carlsen sikker på:

- Det blir en russer eller en armener som vinner.

Nå kan det se ut som verdens beste Carlsen, og sjakkjournalister verden over, tok skammelig feil. Om ikke Anand går på en real smell de siste dagene i Ural, da.

- Enkel remis for Anand med svarte brikker mot Kramnik. Alt tyder på at VM 2014 blir Carlsen-Anand. Ønskereprise, eller det motsatte? skriver NRKs sjakkekspert under VM, Torstein Bae, på Twitter.

Også Dmitrij Andrejkin og Sjakhrijar Mamedjaro, samt Veselin Topalov og Sergeij Karjakin, spilte remis i dag.