Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Anand ser på Ringenes Herre og hører på Coldplay

Tør ikke bevege seg utendørs under VM.

ISOLERT: Vishy Anand holder seg for det meste på hotellet, og i stor grad inne på suiten han har i tiendeetasje. Foto: Paul Truong
ISOLERT: Vishy Anand holder seg for det meste på hotellet, og i stor grad inne på suiten han har i tiendeetasje. Foto: Paul Truong Vis mer

(Dagbladet): Magnus Carlsen leder nå 5-3 over Vishy Anand i VM-kampen, etter at det ble remis igjen i dagens parti. Med pressekonferanse og dopingkontroll unnagjort, kan begge to ta seg en velfortjent hviledag i morgen.

Men der 22-åringen fra Lommedalen har spilt både bowling og basketball på sine fridager, har den indiske verdensmesteren valgt å holde seg innendørs. Faktisk går han ikke ut fra suiten sin i tiendeetasje på Hyatt Regency Hotel annet en når han skal spille sjakkpartiene og trene i gymmen. Den ligger da også på hotellet.

Omringes Den indiske avisa The New Indian Express har snakket med Anands logistikkmanager, Eric van Reem, som utdyper.

- På treningsstudioet driver han med litt sykling og løfter litt vekter. Det er bare for å holde den fysiske formen oppe, siden konsentrasjonsnivået ved sjakkbrettet er så høyt at man blir tappet for energi.

Van Reem forklarer også hvorfor «Tigeren fra Madras» holder seg inne.

- Anand vil ikke bevege seg utenfor hotellet fordi han blir omringet av folk. Selv om det viser at folk bryr seg om ham, og sånn sett er positivt, så kan det være en distraksjon.

Digger Frodo og co Dermed spiser han også alle måltidene sine på Hyatt Regency Hotel, men han beveger seg ikke utenfor rommet sitt, så hotellrestaurantene er utelukket. For det meste har han spist indisk mat, i tillegg til noe italiensk og kinesisk som han får levert på døra.

Så hva driver egentlig den regjerende verdensmesteren i sjakk med når han, sammen med kona og barna, nyter hviledagene? Noe av tiden går naturlig nok med til å studere åpninger og tidligere partier, men resten av tiden brukes gjerne til film og musikk.

- Han hører på Coldplay og annen rolig musikk. Han ser også mye på film, spesielt Ringenes Herre har han sett mye på - han liker de filmene godt, avslører logistikksjefen overfor The New Indian Express.